Реклама / Ads
2| 4404 |25.08.2017 НОВИНИ

Президентът Макрон: Варшава не определя посоката на Европейския съюз

.
Източник: БГНЕС
Френският държавен глава Еманюел Макрон заяви, че е в България, за да стимулира българско-френските отношения. Нашето двустранно сътрудничество почива на добрите отношения между нашите администрации и експерти. Подчертахме, че трябва да се задълбочат отношенията между нашите армии, каза френският държавен глава.
 
Ако работим заедно може да постигнем напредък и да вървим към една закриляща Европа, каза френският държавен глава. Европейският съюз има нужда от едно сърце, към което да вървим. Искам да изразя подкрепата си България да участва в тези допитвания, така че да се пренарчетае нова Европа, посочи Макрон.

Френският президент изтъкна, че сме изпълнили всички изисквания за Шенген и че България трябва равноправно да участва в изготвянето на новите правила.

Имаме съвпадения на мненията по три основни теми - една от тях е реформата на директивата за командироване на работници и служители. Благодаря, че ясно се обявихте срещу социалния и данъчен дъмпинг, обърна се Макрон към президента Радев. Целта на тази директива е нашите съграждани да живеят по-добре, да имат по-високо ниво на живот, допълни той.

Полша не е страната, която очертава посоката, в която да се равзива Европа. Обратно - тя е страна, която върви срещу европейските интереси,  заяви френският президент в отговор на въпрос за полската позиция срещу т. нар. социален дъмпинг или проблема с командированите работници от Източна Европа - една от главните теми, които Макрон обсъжа в европейската си обиколка.

Да не забравяме, че Еврокомисията образува санкционно производство срещу Полша. Варшава няма никакво значение за определяне на посоката, в която върви ЕС. Европа бе създадена, за да постигне сближаване на членовете си. Полша получава еврофондове. Европа е пространство, създадено за благоденствието на всички, а Полша го нарушава. С изявлението на полския премиер бе направена грешка. И тя показа колко Полша изостава от Европа. Мисля, че полският народ заслужава много повече", допълни Макрон.

„Аз не мисля, че позицията на министър-председателя на Полша по някакъв начин може да постави в опасност осъществяването на този проект. Реформата на директивата ще се постигне с квалифицирано мнозинство. Разговорите с президента Радев ми носят много доверие в тази насока. Не мисля, че мнението на полския министър-председател може да се отрази. Напротив, това ме убеждава колко е необходимо да помислим за реформата на Европа. Това са хората, които се опитват да разрушат ценностите на ЕС. Това ме убеждава още повече колко сила има в моя проект и възможност той да бъде защитен“, каза още Еманюел Макрон.

 
     
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4201 |25.08.2017 Президентът Радев: Отношенията ни с Франция имат стратегически характер . 2| 5286 |24.08.2017 Президентът Еманюел Макрон кацна във Варна . 0| 4375 |21.08.2017 Евакуираха жп гарата във Варшава заради подозрителен пакет . 1| 3855 |21.08.2017 Президентът: Трябва ни нов изтребител, а не поддръжка на старото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads