Реклама / Ads
5| 14637 |03.08.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: Българин мина безпрепятствено с оръжие през летище София, случаят е потулен, няма наказани

.
Български бизнесмен е минал безпроблемно с пистолет през проверяващите на летище София. Боян Иванов е влязъл в кабината на самолета и е стигнал със зареденото си оръжие „Смит и Уесън“ до Виена. Едва австрийските граничари го задържали при опит да се прекачи за Цюрих.
 

Това става ясно от множество документи, с които Фрог нюз се снабди от източници в МВР. Случаят се счита за особено драстичен и наказанието при подобен пробив на системата за сигурност е само едно- уволнение.  „МВР, обаче  премълча,  заради мераците ни да влезем в Шенген. Не искаха да се вдига шум. По тази причина нямаше наказани“, обясни източникът ни.

 

Родната полиция научила за случая едва след като Австрия изпраща писмо, с което ни уведомява за грандиозния пропуск. В него се отбелязва, че Боян Иванов бил наказан да заплати глоба 8000 евро. Отделно от това му конфискували пистолета. Любопитното е, че след  това служител на гранична полиция с инициали Д. Р се обадил на нарушителя , за да го посъветва, че може да си върне пистолета по съдебен ред.  Пред властите в Австрия Боян Иванов обяснил, че бързал за чужбина и затова забравил, че държи пищова в  джоба на ръчната си чанта.

 

В документацията пише: „Няма данни да е проведено разследване на събития във въздушния, водния и железопътния транспорт. Револверът, при евентуално произвеждане на изстрел, би нарушил херметизацията му и заплашил живота на пътниците. Според законодателството на страните членки на ЕС, това представлява тежко престъпление“.   Разрешението за носене на  оръжие е издадено на бизнесмена от  столичното 4-то РУП. Най-куриозното е, че служители, проспали случая, са издигнати в йерархията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 13616 |02.08.2018 Адв. Екимджиев за Фрог: Рецидив е да разхождат Иванчева като панаирджийска мечка . 7| 10462 |01.08.2018 Д-р М. Ненков за Фрог: Упойката може да отнеме живота на пациент, ако той е с генетичен дефект . 3| 14089 |31.07.2018 Читатели на Фрог: Системата на Vivacom се срина . 4| 10456 |26.07.2018 Само във Фрог: Шефът на КПКОНПИ взел имането на Амигоса, ама друг път

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads