Реклама / Ads
12| 9057 |10.07.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: Спрягат двама за нов главен прокурор- Шишкова и Гешев

.
Шишкова или Гешев, премята Цацаров
Двама магистрати се сочат като фаворити за мясото на нов главен прокурор. Това е настоящият зам.-главен прокурор Мария Шишкова и колегата й Иван Гешев, разкриха пред Фрог нюз източници от Съдебната палата.
 

В юридическите среди коментират, че Шишкова минавала за професионално най-близка на обвинител №1 Сотир Цацаров. Тя е била негова подчинена в пловдивския окръжен съд. Именно оттам той си я „дръпна“ на високия пост през 2014 г., след като пое ръководството на прокуратурата.

 

Според прокурори, шансовете на Шишкова да наследи Цацаров са големи по няколко причини. Една от тях е, че тя не е много популярна в обществото и името й не се свързва с голям скандал. Трябва да се напомни, обаче че именно Мария Шишкова като съдия остави в ареста набедения за въоръжен грабеж Максим Савов. Малко по-късно той бе напълно оправдан на всички инстанции и съвсем логично осъди държавата. Уважаваният адвокат Михаил Екимджиев заявява по нейн адрес: „Злоупотребата с власт за този магистрат е служебен нагон. Цацаров се обгражда с посредствени, но кучешки предани хора“.


Не е тайна, че всички по-значими дела,се носят за доклад и съгласуване именно на Шишкова. С промяна в закона става възможно настоящият главен прокурор да участва пряко в избора на наследника си. Медийни публикации многократно са алармирали за това, че по-голямата част от членовете на ВСС, който трябва да посочи следващия обвинител №1, всъщност се подчиняват на волята на Цацаров и на задкулисието. Затова и по коридорите на съдебната палата упорито се коментира, че Сотир Цацаров всъщност щял да си посочи и избере наследника.


Другият спряган за поста продължава да е зам.-главният прокурор Иван Гешев. Юристи, обаче са категорични, че неговата юридическа подготовка не може да се сравни с тази на неговия началник и тя е в полза на втория. Гешев, обаче продължава упорито да мълчи за разкритията на Фрог нюз, свързани с жената, с която живее Детелина Ханчева. Според регистрите, тя е съдружник с Марио Кръковски, който пък е ортак с основният свидетел на прокуратурата по делото „Иванчева“ Александър Ваклин.

 

Освен това Ханчева си е напазарувала апартамент с гараж от Кръковски на умопомръчително ниски цени. Въпросният имот се намира на метри срещу офисите на Ваклин. Гешев пък не само присъства на акцията по задържането на бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, но и главно действащо лице в презентирането на обвиненията срещу тях. Двете жени разобличиха Гешев, че много от нещата, които е казал срещу тях, не отговорят на истината. Репликата му, например, че „са светнали като коледни елхи“ при задържането, бе категорично опровергана в съда.


Любопитно и смехотворно е поведението на медиите, свързани с депутата Делян Пеевски, които описват разкритията на Фрог за Гешев, като война към него и семейството му. Те, обаче подминават фактът, че разкритията се базират само и единствено на  документи. „Напъните точно на пеевските медии да изкарат Гешев борец срещу мафията, съвсем ясно показват кой стои зад него“, коментират негови колеги.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 10439 |08.07.2019 Само във Фрог: Две лобита воюват в КПКОНПИ - на Пацо Терасо и Тони Балкони . 39| 12482 |07.07.2019 Елена Йончева: Премиерът е самодържавник, след 10 години ще ни е срам да изричаме името му . 15| 15723 |06.07.2019 Сашо Диков за Фрог: Очаквайте повече от същото в БНТ, оглави я потенциален клиент на прокуратурата . 14| 17281 |03.07.2019 Юристи пред Фрог: Цветан Цветанов пробутва свой човек за европейската прокуратура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads