Реклама / Ads
0| 9020 |01.06.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Сашо Диков: Кошлуков и Каменаров участват в конкурса за „генерален слагач на властта“

.
Сашо Диков Източник: стопкадър, Евроком
Аз не участвам в един и същи конкурс с Емил Кошлуков и Коко Каменаров. Аз участвам в конкурса за генерален директор на БНТ, а те участват в конкурса за „генерален слагач на властта“. Те го спечелиха и със слагането доведоха тази национална телевизия до този печален резултат.
 

Това каза в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“ журналистът Сашо Диков – кандидат за генерален директор на БНТ.

 

„Не живея с илюзии и знам, че до голяма степен кандидатстването ми за поста генерален директор на БНТ е обречено начинание. Но тук съм, за да кажа някои факти, не за да правя оценки. Член 308 от НК казва, че този, който е изготвил документ с невярно съдържание, трябва да лежи в затвора от до 3 или 5 години. Този, който ползва такъм документ, също подлежи на санкции. Имам предвид американския възпитаник Емил Кошлуков. Тошко Йорданов с едно писъмце до съответните органи доказа, че той е представил фалшив документ при първото си кандидатстване за генерален директор пред 2017 година. Тогава не му стигаха 5 месеца стаж на ръководна длъжност, за да може да се кандидатира. Тогава отиде в телевизия „Алфа“, разбра се с Волен Сидеров и му дадоха този документ“, разказа той.

 

„Слави Трифонов искаше по елементарен начин да превземе БНТ, предлагайки Мартин Карбовски. Обаче никой не предполагаше, че той е толкова компрометиран“, добави Диков.

 

По думите му при управлението на БНТ на Кошлуков просто „парите отиват в кофата“. „Свещената крава БНТ трябва да бъде разровена от финансова ревизия“, категоричен бе той.

 

„Като генерален директор г-н Кошлуков е престъпник спрямо българската общественост и публика“, отсече Диков.

 

„Новият състав на СЕМ рискува да стане още в началото за смях и то сериозен смях съобразно избора си. БНТ има нужда от скалпел, а не от сложни думи, платформи, социални мрежи, но преди това трябва да има ясна, голяма, честна журналистика, защото този слугинаж на Кошлуков е прекален“, добави журналистът.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 14847 |27.01.2022 Алипиев: По време на управлението на Каменаров и Кошлуков спортът в БНТ се превърна в лошо подбран кръжок . 62| 30232 |08.08.2021 Сашо Диков към ПГ на „Има такъв народ“: Вие защо влязохте в политиката? . 29| 14587 |05.08.2021 Сашо Диков към Трифонов: Слез най-после от „тенекиения трон в Левски Г“ и макар по анцуг, седни с „грешниците“ . 29| 60893 |09.07.2021 Сашо Диков: Рухна митът за русофила Румен Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads