Реклама / Ads
1| 4975 |24.10.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Шамари, ритници и ругатни на пътя

.
През изминалата седмица два случая на улична агресия взривиха Facebook. Според пострадалите нападателите не били предизвикани с нищо. Това, което обединява и двете истории, е, че потърпевшите търсят справедливост и постигат известен резултат именно чрез социалната мрежа. Първият инцидент се случва в „Младост", а вторият - в „Люлин", съобщава Нова телевизия.
 

Преди седмица, докато върви по улица "Св. Киприян" в „Младост" Ани Иванова е блъсната от маневриращ автомобил. Според потърпевшата, след като прави забележка, жената водач на автомобила спира и заедно с мъжа, който се вози до нея, я нападат с ритници.

 

Според пострадалата ритниците и нецензурните думи, които се изсипват върху нея, са провокирани единствено от направената забележка. След като агресията свършва, жената успява да заснеме нападателите и автомобила им. За нейно най-голямо учудване, двойката е придружена от две малки деца, които стават свидетели на целия инцидент. Жената подава сигнал за случилото и на телефон 112.

 

Ден след уличната агресия в „Младост", жертва на побой става и Раян Мерджанов - този път в столичния квартал „Люлин". Докато пътуват с автомобила си, нищо неподозиращият младеж и приятелката му са изблъскани от пътя от друг автомобил. Навлизат в насрещното движение и само чудо ги спасява от челен удар в друг автомобил.

 

След като преминава на червено на кръстовище, шофьорът е принуден да спре. Вместо да даде обяснение обаче, той заедно с придружителят си започва да бие Раян и да заплашва приятелката му. Според пострадалия, докато единият от нападателите го държал, другият го удрял. Твърди, че и двамата били във видимо нетрезво състояние, което му дало време да набере телефон 112 и да ги заснеме с телефона си. От СДВР потвърждават за сигнала. На място изпратили служители на Пътна полиция и на 7 районно управление. След подадената жалба предстои да бъде установена и самоличността на агресивния шофьор.

 

По Нова потърпевшият Раян Мерджанов коментира, че по никакъв начин не е провокирал да бъде бит. Твърди, че не е обиждал никого. По думите му нападателите му са употребявали алкохол.

 

"Вероятно няма да се случи нищо, защото няма свидетели по случая. Може да се окаже, че това е измислена история. Това е често срещано явление напоследък и всеки един от нас носи заключена агресия. Лошото е, че у българина тя се отключва, когато седне в автомобила", заяви от своя страна Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

 

Според него трябва да се вкарат психологически тестове при изпита за взимането на шофьорска книжка.

 

"Има един много характерен механизъм, който най-вероятно се е случил и в тази ситуация. Обикновено човек, като седне зад волана, колата става неговото лично пространство и много често, когато няма правила и санкции, човек често става толерантен към себе си и нетолерантен към другите, бранейки това лично пространство. Колата става един вид боксова ръкавица", коментира психологът Александра Петрова.

 

По думите й заради това непрекъснато бързане ставаме „тежки консуматори на адреналин".

 

"Не усещаме ритъма, в който се движим - често бързайки за някъде, мултиплицираме чрез колата това наше вътрешно бързане и напрегнатост. Цялото напрежение реално отива във волана, а всеки, който ни пречи, става повод да изкараме това напрежение", обясни психологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 9926 |24.10.2015 Тити Папазов: Сривът на КТБ тръгна от Бареков и Костинброд . 0| 4748 |23.10.2015 Махаме чадърите привечер . 2| 5299 |23.10.2015 Министър Танева: Здравословното хранене е възможно и без данъци . 1| 6153 |22.10.2015 Политолог за Фрог: Ще гледаме трагикомедия...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads