Реклама / Ads

0| 5778 |01.11.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Случаят с катастрофиралия автобус: За ”наши хора” няма отнемане на лиценз, това да не е ”Емко”

.
Властта каза, че няма основания да се отнема лиценза на фирмата ”Юнион Ивкони”, чийто автобус се преобърна на магистрала ”Тракия”. Въпреки излезлите притеснителни факти за работата в тази фирма.
Случаят е доста приличен на този отпреди няколко месеца, когато глутница служители на КОС към МВР, данъчни и полиция нахлу в "Емко" и министърът-национализатор Емил Караниколов отне лиценза на завода.

Тук обаче приликата свършва и започва разликата. Първо, единият от собствениците на над 24% във въпросната фирма е депутат от ГЕРБ и член на парламентарната комисия по транспорт. Това е Ивайло Константинов, чието име дори е част от фирменото название. Друг собственик е небезизвестно лице от ДПС, който обаче формално няма собственост в компанията.

Според Търговския регистър, над 26% държи и "Синтетика" АД, която е с капитал 3 милиона лева и е представлявана от Ива Христова Гарванска-Софиянска.

"Юнион Ивкони" е заложило и дружествен дял срещу отпуснати кредити в размер на над 5.5 милиона евро от Общинска банка-София, която пък е под контрола на общината в столицата и на ГЕРБ. Парите са отпускани на траншове от 2014 до 2016 година, когато При това положение не е уместно да очакваме друга реакция на управляващите, освен замитане на проблемите, забравяне на слабостите в управлението и функционирането на фирмата до следващия инцидент.

Това е двойният стандарт на ГЕРБ и Борисов в икономиката. същото, което видяхме и в казуса с КТБ, когато всички политически сили си затвориха очите за действията на прокуратура и медии и допуснаха банката да бъде взривена с цел ограбване.

Такава е картинката на "пазарната икономика" в България- едни правят, каквото си поискат и няма санкции, други не нарушават закона, но ги натискат и спират работата им, за да бъдат лесна плячка на "национализатори" и приватизатори. Въпреки включването на министъра, куп депутати и правилни експерти, вече стана ясно ,че в автобуса на фирмата е имало стара тахошайба, че шофьорът е карал без почивка повече от 18 часа, че е заспал поради тази причина на волана.

Само по щастлива случайност няма загинали. Въпросът е обаче-при неминуемия следващ инцидент дали тази случайност ще сработи?

  Георги Александров
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 5153 |18.05.2022 Спаси София: Дали наистина протестът на градския транспорт на София не е организиран от ГЕРБ? . 0| 10942 |18.05.2022 След лечение във вани с еленска кръв, Путин ляга в операционната . 0| 27735 |16.05.2022 Стефан Гамизов: Социологическо проучване обяснява, че по-добро от корупцията на ГЕРБ и ДПС няма . 0| 4413 |13.05.2022 Проф. Стив Ханке: Важно е дебатът за еврото да е публичен. При Борисов всичко беше тайно
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ