Понеделник, 20 Ноември 2017, 03:56
Frognews
0| 5108 |06.02.2017

Светило в инвитрото консултира безплатно двойки в България

.
Доц. д-р Ебру Йозтурк, която е част от екипа на Здравна група „Бахчеджи“ и водещ специалист в сферата на репродуктивната медицина, ще консултира безплатно двойки с проблемно забременяване в България през февруари. Инвитро клиниките от веригата „Бахчеджи“ са известни с високата си успеваемост при инвитро процедури и с това, че винаги са сред първите, които въвеждат иновативните техники в тази сфера.

Доц. Йозтурк пристига по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят във всяка медицинска област.

 

Доц. д-р Ебру Йозтурк е специалист с международен опит и признание, с над 100 научни публикации в Турция и чужбина. В момента работи в Здравна група „Бахчеджи“, която обединява 10 клиники в 7 държави и е основана от един от пионерите на инвитро оплождането в Турция - проф. д-р Мустафа Бахчеджи. Всяка от клиниките отбелязва успех при репродуктивните процедури над средното за Европа, като постига впечатляващи резултати и при тежките случаи на безплодие.

 

Съвременните методи в репродуктивната медицина позволяват все по-висока успеваемост дори и при двойки, за които до скоро се смяташе, че нямат шанс за бебе. За това допринасят генетичният скрининг, комплексният хромозомен скрининг, измерването на ендометриалната възприемчивост ERA и новите решения за увеличаване на вероятността за забременяване (MicroFilter-Fertile Ultimate, MitoScore и изображения на забавен кадър).

 

В „Бахчеджи“ за първи път в Турция е въведен тестът „Митоскор“ при инвитро оплождане, който позволява да се избере ембрионът с най-висок шанс за имплантиране и по този начин значително повишава шанса за забременяване. Прецизният подбор на ембрион при трансфера спомага и за намаляване случаите на многоплодна бременност, които не са рядкост при инвитро процедури. Тестът се прави едновременно с генетичния скрининг.

 

Друга техника за повишаване на успеваемостта е т.нар.  отложен ембриотрансфер. За разлика от „пресния“ трансфер, при който най-подходящите ембриони се имплантират още същия месец, а останалите се замразяват за следващ цикъл в случай на неуспех, при отложения ембриотрансфер се замразяват всички налични ембриони и трансферът се извършва след един или няколко месеца. По този начин се дава възможност да се възстанови естествената среда в матката и организма на жената, която може да е нарушена от приема на хормонални препарати за стимулиране на яйчниците. Все по-голям брой научни изследвания доказват, че този подход води до по-успешни резултати и по-малко усложнения, и в редица случаи е за предпочитане пред стандартните методи.

 

С тези и други техники, избрани според особеностите на конкретния случай, в „Бахчеджи“ успяват да постигнат успеваемост от 56,1% при репродуктивните процедури със собствени яйцеклетки след първи опит, която нараства до 89,5% след третия опит.

Още по-впечатляваща е успеваемостта от 97,82% след трети цикъл на лечение с дарена яйцеклетка или ембрион, която се постига в клиниката „Бритиш Сайпръс“ (British Cyprus) от веригата „Бахчеджи“. Забременяването с донорски материал може да бъде единствена възможност за семейства, при които жената не произвежда яйцеклетки поради заболяване, химиотерапия или ранна менопауза, или пък при мъжа е налице ниско или липсващо производство на сперматозоиди. В „Бритиш Сайпръс“ инвитро процедурите с донорски материали се извършват при спазване на всички световни стандарти, донорите са надеждни и анонимни, а от клиниката дори предлагат пълно възстановяване на средствата, ако след третия опит няма настъпила бременност.

 

Работещите в „Бахчеджи“ над 400 специалисти обичат да казват, че са част от най-голямото семейство в Турция с 30 000 бебета, в което на всеки 2 часа и половина се ражда един нов живот.

Сега двойки от България, които се интересуват от инвитро процедури, могат  да се консултират безплатно с доц. д-р Ебру Йозтурк на 17 и 18 февруари, като се запишат предварително на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0895 770 869 или 0879 977 401.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Бивш и настоящ премиер на Турция погребаха Наим Сюлейманоглу като герой 0| 2281 |19.11.2017 . Огнян Минчев: Промяната на закона за приватизация е за разчистване на опонентите на ГЕРБ 2| 3483 |17.11.2017 . От архива на Караянчева: Пекин е във Виетнам 10| 10917 |17.11.2017 . Прокопиев: Трима души искат да убият свободата на словото и свободната инициатива 9| 6942 |16.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах