Реклама / Ads
0| 3857 |22.02.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Теодор Ушев: Да живееш в миналото. Стахът на Путин, свободата на Байдън

.
Теодор Ушев
В своя профил в социалната мрежа Фейсбук световноизвестният аниматор и режисьор Теодор Ушев написа, че вчерашният ден е исторически, защото илюстрира два свята. Те са станали ясни след двете речи. Едната е на Путин, която напомня конгрес на КПСС. Другата е на Байдън, който говори в Полша на площад. Единият свят е този на Путин, в който руският лидер е ”параноично скрит, страхуващ се, затворен.” Другият е този на Байдън, който търси диалог, защото е ”свободен и подкрепящ.”
 

Ето пълния текст на публикацията на Теодор Ушев:

 

"Living in the past". Jethro си го изпяха, отдавна.


Вчерашният ден ще остане паметен с две неща:
Речта на П*тлер, която си е copy‐paste на една реч на един мустакат, с която се заковават тезите на наZитата и тяхното настъпление преди WWII; тези, базирани на лъжи, шантаж, посочване с пръст на метафоричен външен враг (Америка, Запада), и на също толкова отчетлив вътрешен (олигарсите);
и
Байдън стана първият американски президент, който посети зона на военен конфликт без военни части. Взе си влака от Полша, пропътува разстоянието за 10 часа, и беше до хората в Украйна.


В същото време, в което П*тлер, страхувайки се от собствените си депутати, четеше безумията си зад бронирано стъкло, на солидно разстояние от най-верните си хора.
Два свята - единият параноично скрит, страхуващ се, затворен. Другият - търсещ диалог, свободен, подкрепящ.


Как си я представят тази работа руснаците: да поддържат държава, икономика, култура, зад зидове и бодлива тел, не знам... Не знам как си я представят тази работа и българските им възраждачи, зеленочорапници и пропагандатори на националната самодостатъчност.


Животът ни днес е комуникация, диалог, свързаност. Днес е невъзможно да се скриеш в черупката си и да мърдаш заплашително с немощни рогца към заобикалящия те свят.


...We'll go walking out
While others shout of war's disaster
Oh, we won't give in
Let's go living in the past...




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3994 |26.01.2023 Теодор Ушев: Не е време за омраза . 1| 4543 |17.11.2022 Теодор Ушев: Всеки фашизъм започва с една малка нетолерантност . 1| 11432 |08.11.2022 Теодор Ушев не иска да повярва, че в България има толкова много хора, които подкрепят един човекомразещ режим . 17| 8280 |01.11.2022 Теодор Ушев: Българският народ ненавижда и презира будителите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads