Реклама / Ads
12| 14011 |06.02.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Цецо с рекорд на Молитвената закуска в САЩ. Участват 4 000 от 185 страни

.
Така изглежда масовката...
Шефът на парламентарната група на ГЕРБ и зам. на Борисов в партията Цветан Цветанов ще води българската група на Молитвената закуска (National Prayer Breakfast) в САЩ. Цецо ще е за пети път на масовката. Рекорд!
 
Ще го придружават депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев, кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на Бургас Димитър Николов и кметът на Пловдив Иван Тотев.

Цветанов предупредил нашите да не попълват колекциите си от лъжички салфетки и солници, защото в залите било пълно с камери. Вече е имало конфузни ситуации с такива, които свили я виличка, я кърпичка с логото на християнската организация, която организира закуската Fellowship Foundation. Цецо казал на последния инструктаж: „Да не се излагаме пред чужденците, а аз да се червя пред Тръмп“.

 

Какво всъщност представлява този световен предиобеден банкет?  

 

Молитвената закуска се провежда в САЩ от 1953 г. Отначало са участвали само лично поканени гости от различни страни. После всяка страна почнала да определяла своите пратеници. Напоследък обаче достъпът е почти свободен и всеки, който много иска да се изтъпани на закуската, може да се уреди с малко връзки. Според Ню Йорк Тайм „Мероприятието е придобило неприлични размери, което размива смисъла“. Все пак американският президент кани част от участниците.

 

Тази година на 8 февруари на масите ще седнат представители на 185 страни. Русия, например, ще бъде представена от над 70 души. Трима от тях са депутати. Украйна изпраща 70 човека, което си е цяла мотопехотна рота, според руски медии… По данни на организаторите, зад масите ще се подредят над 4 000 души. Остава загадка как президентът Доналд Тръмп ще открие сред тях Цецо, за да го поздрави…

 

Представителите от различни страни са пръснати на различни маси. Сигурно е само, че поне един или двама от нашите ще си правят компания с депутатите от Киргизтан Осмонбек Артикбаев, Талайбек Масарибов и Алмазбек Баатирбеков. Предполага се, че ще общуват на руски език.


Подобни Молитвени закуски се провеждат в над 60 страни по света. Всяка година гости канят Израел, Испания, Канада, Южна Корея, Япония, Украйна, Великобритания, Германия, Белгия, Русия и др.

 

Височайшите ни избраници ще могат да изпият по един чай и да ударят по някоя водка в т.нар. „Руски дом“, който ще бъде отворен по време на завтрака в САЩ. Подробности обаче не са известни тъй като има още процедури, които трябва да се изминат след излизането на американския списък „Кремъл“, обявен преди десетина дни. В него фигурират над 200 руски висши чиновници, бизнесмени, политици.

 

Цветан Цветанов е истински шампион по участие в американските закуски – цели 5 (пет) пъти. Три пъти бил участвал украинец, но това не е потвърдено официално.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 15785 |13.01.2018 Богомил Бонев: Що така се врътна, бе Цецоу . 7| 56208 |28.06.2017 Рекорд! Младеж постъпи в МВР, издържа 20 часа и напусна . 0| 4983 |13.03.2017 Рекордно насилие срещу децата в Сирия, отчете УНИЦЕФ . 1| 5027 |03.01.2015 Рекорд на фалшиви банкноти през 2014

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads