Реклама / Ads
17| 8342 |01.06.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Цветеслава Гълъбова: В навечерието на Деня на детето - 10 деца пребиват друго дете!

.
Източник: БГНЕС
В навечерието на Деня на ДЕТЕТО имаме ”новина” - 10 ДЕЦА ПРЕБИВАТ друго дете.....Българи, какво правим с нашите деца, на какво ги учим, докъде ще я докараме така, пардон - докарахме.
 

Какво стана с българското семейство, в което израстваха достойни и силни личности, къде се скъса нишката? И да знаете - всички сме виновни. Всеки един от нас и ние като обещество.


Да, никой вероятно не казва на детето си да се бие. Но какво виждат децата ни. Възпитанието е преди всичко личен пример, образованието БИ трябвало да е базисна ценност, а не социалната мрежа и шибаните /извинете ме за грубия израз/ харесвания, о, не - лайкове, за да звучи по-фешън. Защо не давате на децата си любов, емоционална близост, защо не им дадете от времето си, защо не се интересувате какво става в главите им. Колко трябва да е самотно едно дете, колко трябва да няма кой да го чуе какво го вълнува, за да уговаря в мрежите БОЙ. Тези деца вероятно са материално презадоволени, но не са изслушани, не са погалени, но не с лъскавите боклуци от моловете, а с нежна и любяща, а когато трябва и строга ръка.


Защо тези деца не са с книга в ръка, защо нямат интереси към нещо друго,а не бой, защо не са научени как да решават конфликти. Защото вероятно родителите им не знаят какво правят децата им, защото влаченето в мола и правенето на тъпи селфита от екзотични дестинации е по-важно, защото да се следват инфлуенсъри, блогъри, влогъри и др. подобни е модерно и престижно. Тези деца на 13 години, когато би трябвало социализацията им да е най-активна, действат на ниво първични инстинкти, те все още са едни чисто биологични същества, без наченки на хомо сапиенс. И затова са виновни родителите и безхаберните ни институции, в които работят уморени и немотивирани хора. Авторитетът на българското училище и учителите е сринат под нулата, те са наритани в ъгъла, отнети са им всички инструменти, с които да осъществяват възпитателната си роля. Те са обругавани и оплювани от нахакани и нахални майки и татковци, които смятат, че парите решават всичко.


Да, нашето общество гъмжи от ПСИХОПАТИ, за които боят е единственият начин за решаване на конфликти. За емоционална интелигентност няма защо да говорим, това е мръсно понятие. Важно е да имаме пари и известност. Ние сме едно опростачено общество, в което агресията е издигната в норма, тя се адмирира и толерира. Това, а не коронавирус или 5 джи мрежи ще ни затрие - пандемията от ПРОСТОТИЯ - войнстваща, арогантна и всевластна. Бог да прости България.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9292 |25.04.2020 Д-р Цветеслава Гълъбова: Търсим разум в Космоса, а забравихме за земния разум . 22| 51280 |10.04.2020 Д-р Цветеслава Гълъбова: Адски тъжно е да гледам хора с интелект да се гънат като тръстики . 23| 32673 |20.02.2020 Цветеслава Гълъбова: Шефът на АПИ мачка достойнството си като каскет . 6| 11006 |15.01.2020 Д-р Гълъбова: В бг-семейството има оглушително мълчание, шири се безнаказаност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads