Реклама / Ads
53| 11533 |24.09.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Владимир Левчев: Дали БПЦ не работи за Русия?

.
За кого работи ДАНС? След като наместникът на руската православна църква е бил руски шпионин и цели пет години те не са го разкрили, едва сега, когато Република Северна Македония го разкри, нашите служби се сетиха, че той е бил шпионин.
 

За кого работи БПЦ? Видинският митрополит Даниил изрази огорчение от това, че наместника на Руската паравославна църква е бил изгонен. Това било политическо пристрастие, неуместно за църквата. Шпионажът срещу страната ни не е ли “политическо пристрастие”? А да защитаваш чуждестранен шпионин, независимо дали носи университетска тога, фрак и цилиндър, или расо, значи да работиш против България.


Какво е правел един шпионин в расо, ще попита някой? Освен че расото очевидно е било само прикритие на боец в хибридната война на Русия с Европа, има много неща, които той е можел да прави именно в рамките на църковната политика. Русия работеше против това Македонската православна църква да приеме Българската за църква-майка. И нашата църква послушно отказа. По-късно, след постигане на компромис със Сръбската православна църква, Руската православна църква призна автокефалността на Македонската през 2022 г. Чак след това и БПЦ я призна. Русия от десетилетия активно работи за това да има вражда между България и Македония. Не само защото имперската максима е “Разделяй и владей!”, а и за да не може Република Северна Македония да влезе в ЕС и да си остане, заедно със Сърбия, един анклав на руско, антиевропейско влияние на Балканите.


В Русия, където самият патриарх Кирил Гундяев е бивш кагебист и е приятел на кагебиста-военнопрестъпник Путин, няма никакво разделение между църква и държава. Църквата работи за държавата. Дали и нашата Православна църква не работи за държавата? (За същата държава - Русия, а не за България.)


Нашият катедрален храм в София носи името на руския светец Александър Невски, който, като военачалник и държавник е воювал с шведите и немците, но е бил татаро-монголски васал, вероятно приел исляма. На шлема му е имало надпис, който е цитат от Корана във възхвала на Аллах. И какво общо има този руски светец с България?


24 май е най-българският празник, защото кирилицата е най-големият ни принос в световната история и култура, а Русия я е получила от нас век след като учениците на Св. Св. Кирил и Методий, поканени от княз Борис, я създават в България. 24 май трябва да стане наш национален празник! И катедралният ни храм трябва да върне старото си име. Бих искал на националния ни празник да запаля свещ в катедралния храм “Св. Св. Кирил и Методий”.

 

Facebook, Владимир Левчев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5936 |21.09.2023 Асен Генов: Зърнената завера на Радев се провали зрелищно. Стратегията за повече печалба е била слаба . 29| 10973 |21.09.2023 След лицемерието пред ООН: Радев се скри от среща със Зеленски . 0| 6033 |21.09.2023 Емилия Милчева: Меморандумът наля пари на замеделците, но не решава проблемите . 25| 8237 |20.09.2023 Камен Алипиев: Терзиев е автогол за ПП-ДБ, В София ще са важни районните кметове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads