Реклама / Ads
8| 20604 |17.09.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Бойко Найденов разобличи всички лъжи на бившия съветник в ДАНС Алексей Петров

.
Бойко Найденов Източник: БГНЕС
Озадачен съм от приказките на г-н Алексей Петров. Озадачен съм, че този човек си позволява да прави анализ на едно дело, което е минало през всички инстанции. И в крайна сметка ВКС е прoизнесъл присъди. Изисква се голямо самочувствие да раздаваш правосъдие на цялата правораздавателна система.
 
Това заяви  пред Нова телевизия бившият зам.-главен прокурор Бойко Найденов, който отговори на обвиненията на бившия съветник в ДАНС и посъдим по делото "Октопод" Алексей Петров, че е бил мозъкът на отвличанията в страната.

Тези СРС-та са по мое настояване по време на оперативната разработка. Колегите от МВР казаха, че ще работят само с мене, за да не изтича информация. По мое стопроцентово настояване се записваха тези разговори. В НПК е записано, че само на неговите показания / На Валентин Михайлов -Ихтиманския/ не може да бъде повдигнато обвинение.  29 г. работя като прокурор, знаех, че рано или късно ще има такива проблеми. Така Бойко Найденов разкри първата лъжа на Алексей Петров относно срс-тата и обвинението, че е оневинил Валентин Михайлов .

Проследяван е пътя на парите. Всичко, което сме могли, сме направили. Сигурно можеше да го направим и по-добре. Колегите по проследяването да действат по-добре.

Похитителите са знаели за действията им. Имали са способността да откриват оперативните методи за проследяване. Може да е имало и теч на информация. Ние след това видяхме къде сме грешили, призна той.

Някои от тях казаха, че са заровили парите. Няма да тръгне някой да копае по Витоша. Няма възможност да се купува свободата. Нямам представа къде е Ихтиманския, отговори на въпроси Найденов.

Имам ключова роля по всички разследвания, които са се водили по това време, не скри бившият зам.-главен прокурор.

Цветан Василев не съм го виждал никога. Имах сметка в КТБ - 2700 лв. Дори не можах да си ги изтегля и после ги прехвърлих. Така Бойко Найденов обори следващата лъжа на бившия съветник в ДАНС, че е имал връзки с банкера.

Алексей Петров съм го виждал в Евксиноград по покана на Петко Сертов. Петров в ДАНС беше съветник, както Яне Янев. Съветникът не взема решение, не носи отговорност. Петко Сертов си имаше заместници. Това бе коментарът на Бойко Найденов, че е носил ракетата за тенис на Петров и го е молил да му помогне да стане зам.-главен прокурор.

Надявам се да не се виждаме в съда с Алексей Петров. Ще наема адвокат, който да заведе дело по клеветите, казани  от него по мой адрес, завърши адвокат Бойко Найденов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6058 |23.04.2024 Манол Пейков за ФрогНюз: Литературата е нещо, което опитомява човек. За жалост, сред депутатите няма много четящи хора . 6| 2754 |22.04.2024 Доц. Георги Лозанов: Промените в Конституцията са имали една основа цел – да разтоварят от власт Радев . 8| 4850 |20.04.2024 Петко Георгиев: Правителството е марионетно, но кукловодите са объркали някои от конците . 19| 7131 |16.04.2024 Пламен Димитров: Защо Борисов внезапно смени на 180 градуса стратегията на ГЕРБ за правителството?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads