Реклама / Ads

1| 5635 |31.07.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Защо всички къмпинги са се превърнали в „заден двор“ на хотели мастодонти?

.
Днес в гората край плаж Корал се проведе акция, дирижирана от Националната Асоциация Българско Черноморие (НАБЧ). Имаше представители на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ), община Царево, полицията в Царево. НАБЧ бяха ангажирали всички национални телевизии.

Ние от „Да запазим Корал“ и наши съмишленици изчакахме да видим медийното отразяване по случая и за най- голямо съжаление гледната ни точка изобщо не бе отразена. Това е причината за това изявление.

 

Кои сме ние? Ние сме хората, които обичат дивата природа и възможността да контактуват с нея. За нас това е глътка свобода. Ние сме ограбените от мутрите,и олигарсите, от корумпираните държавни служители и политици. Същите тези, които сега плащат, за да бъдем оплюти и изгонени. Същите тези, които 25 години ограбват държавата чрез заменки и фалшива приватизация, а сега вече създават асоциации за обединение на частните интереси. Тези интереси са свързани изключително със застрояването и на последните девствени плажове.

 

В медиите настойчиво се говори за незаконни къмпинги и „дивакуващи“, които сеят зарази (поръчка на НАБЧ, напълно неотговаряща на истината).

 

Ние питаме – кои са законните къмпинги? Какви са условията в тях? Каква е регулацията за доброто им функциониране? Какво е направила държавата в лицето на министерства, общини и други компетентни органи, за да облагороди съществуващите къмпинги? Каква е защитата им от бетонни чудовища? Защо всички къмпинги са се превърнали в „заден двор“ на хотели мастодонти?

 

Плажът Корал денем се посещава от гости на съседните „курорти“ – Китен, Приморско, Лозенец и даже Бургас. На плажа няма тоалетни, поради липса на концесионер или наемател. Ние, незаконните, сме тези които почистват всяка седмица – както плажа така и гората. Това обаче не е интересно за медиите. Те както винаги търсят евтината сензация.

 

В конкретния случай, никому неизвестната асоциация със спорна легитимност успя на ангажира цялата държава да преследва 50 човека (а не 2000) , които нито нарушават обществения ред, нито вредят някому и които след като си тръгнат не оставят след себе си нищо.

 

Как е възможно за това да се хабят държавни пари и да се пращат видимо незапознати с тематиката институции, чийто членове си превишават правата?

 

Отправяме въпрос към всички медии, които вчера и днес отразяват новината за проверката: Колко от вас провериха нормативната уредба? Колко от вас провериха дали ИАГ има право да гони незаконно къмпингуващи?  Защо не отразихте доброволните усилия на хората, опитващи се да запазят последните диви места по Черноморието? Защо тиражирате доноси?

 

Как така трите национални телевизии излъчиха репортажи по новините, в които се вижда представена само едната страна – онази на поръчаната чалга? Защо местните кореспонденти на тези телевизии дружно нападаха хора с тенденциозни въпроси, без въобще да имат и представа от темите, които засягат. Защо излъчените репортажи за Корал бяха изключително тенденциозно поднесени?

 

Според Вас, незаконния бетон, излят завинаги на дюните или палатката е онова, което трябва да проверява и санкционира държавата? Липсата на химически тоалетни ли е проблем на неохраняемите плажове или липсата на цели канализации почти навсякъде по черноморието?

 

Проблемът с българското Черноморие е сериозен! Не може да бъде разказан в една страница нито в едноминутен репортаж! Готови сме да ви предоставим всякаква информация по случая, която да представи нашата гледна точка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 12| 5197 |11.06.2015 А. Славчев към жертвите на ЧСИ и банки: Защо ги търпите?! . 15| 6400 |02.06.2015 Защо няма нито една незаконна циганска нива? . 24| 5693 |05.05.2015 Босия пред Фрог: Москов прокламира идиотската идея всички да са съгласни с него . 24| 5997 |31.03.2015 Бабикян за Фрог: Атанасова ще разследва ли защо по времето на Борисов се наляха държавни пари в КТБ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ