Реклама / Ads
6| 7042 |15.06.2019 ЪNDERGROUND

За 10 милиона лева щети са нанесли „кабелните пирати” за 2 месеца

.
Явор Колев Източник: БГНЕС
„Щетите, които за 2 месеца са нанесени на носителите на права от големи български национални телевизионни програми, като Нова телевизия, БТВ, HBO, само за тези програми са над 10 милиона и 500 хиляди лева”.
 

Това обяви Явор Колев, началник отдел „Киберпрестъпност”, на брифинг на ГДБОП за акцията срещу кабелното пиратство.

 

„Операцията е проведена по сигнали от правоносители, които са установили, че техните програми се излъчват от тези кабелни оператори, за което не се плащат авторски права”, обясни Колев.

 

Той обясни, че при акцията са били иззети само устройства, които имат отношение към разпространението на телевизионни програми. Легалната дейност на операторите по разпространение на интернет не е била засегната.

 

„В Бургас и Сандански са иззети сървари, имащи отношение към мобилно приложение за разпространение на телевизионни програми. Тези две компании са имали разработено мобилно приложение, чрез което до неограничен брой потребители в интернет са разпространявали телевизионни програми, за които нямат права”, обясни Колев.

 

"Интернет има в градовете Петрич, Сандански, Бургас и Кърджали. В Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил се твърди, че разпространената интернет услуга е била спряна. Не са изземани устройства, които имат отношение към осигуряване на свързаност на потребителите. И в момента в голямата част от проверяваните дружества има доставка на интернет. Не е прекратявана, не е спирана", заяви Колев. 

 

Той посочи, че иззетата техника е скъпа. „Тя е свързана с разпространението на телевизионни програми. Освен че е доказателство за извършваната престъпна дейност, по този начин беше прекратено престъплението, което се извършваше”, коментира Колев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6655 |05.03.2019 Трима души са с обвинения за пране на пари и данъчни измами за 1 млн. лева . 8| 20011 |20.02.2019 СГС чака обяснения от Бисер Лазов откъде е намерил 1 млн. лева . 3| 6445 |02.01.2019 Отхвърлен иск на синдиците на КТБ ощетява с 1,6 млн. лева вложителите . 15| 6949 |09.12.2018 Искат запор на швейцарски сметки на Баневи с над 1 милиард лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads