Реклама / Ads
17| 10690 |15.11.2013 ЪNDERGROUND

Абсурд: Съдът готов с мотивите по „Килърите” преди 5 м, адвокатите не чели

.
Източник: Булфото
Има ли основателна причина за отлагането на делото „Килърите” за 19 ноември или по-скоро става дума за умишлен ход на адвокатите на подсъдимите за печелене на време? Този въпрос е по-скоро риторичен, отколкото предпоставящ неизвестност. Проверка на Фрог нюз установи, че мотивите на прокуратурата, заради които не се даде ход на процеса на 12 ноември, са били достояние на защитата още през юни.
 

 

Въпросните мотиви, за които се хванаха адвокатите на обвиняемите за убийство, рекет и палеж - Петър Стоянов – Сумиста, Георги Вълев, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев, са били публикувани на сайта на Шуменския окръжен съд на 24 юни т.г.: https://www.court-sh.org/os/.  Освен това на част от защитниците държавното обвинение е предоставило лично с уговорката да ги предадат на останалите си колеги.

 

Неподготвеността на защитниците лъсна и от факта, че те не са си мотивирали жалбите по процеса. На обвинението ще му е необходимо време да се запознае с тях, което също може да се окаже причина за проточване на делото.

 

Не е изключено протакане на процеса да има и заради конституиране на нови резервни защитници на обвиняемите. На 12 ноември трима от тях се отказаха да ги представляват. Тепърва ще се търсят техни заместници, а когато се изберат такива, на тях ще им е необходимо време да се запознаят с материалите по делото. За да не се затруднява работата на магистрати и адвокати, резервният защитник на Георги Вълев - Грациела Георгиева е уведомила преди повече от месец за намерението си да се откаже от клиента си, но така не й е бил потърсен  заместник.  

 

На 19 ноември ще продължи работата по „Килърите” на Апелативен съд –Варна, ако, разбира се, не се открият нови причини за повторно отлагане на процеса. Съдът постанови 7-дневна отсрочка на старта му по молба на защитата. Те поискаха време да се запознаят с мотивите по делото, публикувани на 24 юни, и с протеста на обвинението, чийто обем е 100 стр. На заседанието на Темида адвокатът на Георги Вълев - Лъчезар Таков ще пледира да бъдат разпитвани в съдебна зала съпругата на застреляния през 2005 година Емил Кюлев – Весела, брат му Юрий, бившата барета Алексей Петров и адвокат Мандаджиева. Те ще бъдат призовани да свидетелстват по казуса „Тракия банк”.

 

Сумиста, Георги Вълев, Кеца, Туцо, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев пожелаха да застанат пред Апелативния съд, за да доказват своята невинност. Те отричат да имат пръст в убийството на търновския адвокат Петър Лупов, на изпълнителния директор на „Атоменергоремонт” Борислав Георгиев и на шуменския бизнесмен Румен Рачев, както да са се занимавали с рекет и палежи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 10077 |12.11.2013 "Килърите" във Варненския съд: Политически жертви сме! . 3| 8025 |11.11.2013 Беглец от затвора обира самотни дами . 4| 9881 |04.11.2013 Разбитият шафнерски наркоканал бил използван и от ДС . 12| 21387 |06.11.2013 Лъснаха лъжи на основни обвиняеми по "Килъри"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads