Реклама / Ads
41| 14163 |18.11.2012 ЪNDERGROUND

Алексей Петров се показва зад Марковска

.
Сваляне на маските...
Главният обвиняем по делото „Октопод” Алексей Петров стои зад подкрепата на кандидатурата на Венета Марковска за конституционен съдия. Версията лансират наблюдатели на политическия живот у нас след разрастване на скандала с неположилата клетва Марковска и предшестващите я съмнения, че има някакви петна в биографията й.
 
Тя, разбира се отрича и е категорична, че има 38-годишна безукорна кариера. Това твърди тя и нейни поддръжници.

Други твърдят друго.

Обществото е смутено. Невинен човек ли страда или хитър човек се промъква.

Трудна преценка.

От прокуратурата обявиха, че се води разследване срещу неизвестен извършител. Става въпрос за казус, в който е замесен бизнесменът Георги Георгиев. Едни казват, че Марковска живее с него на семейни начала. Тя се ограничава с определението „близък приятел”.

Историята се превърна в скандал, скандалът се разрастна, но през последните два-три дена започна и да омръзва. Няма нови герои, нови разкрития, нито някакво развитие. Сигурно е само, че името на България не получи добра реклама.

 

За едни странно, а за други съвсем логично, се появи и версията за лафета, който изтласкал Марковска към Конституционния съд – Алексей Петров, известен още като Трактора.

 

Някои дори допускат, че реакцията на ЕК от Брюксел и на британския посланик в София по казуса „Марковска”, са свързани именно с появяващото се зад кулисите име на бившия съветник в ДАНС. Прави се и съответна логична връзка между най-яростните защитници на Марковска в парламента – Румен Петков от БСП и Дарин Матов, независим, бивш депутат от РЗС (и двамата от Плевенския избирателен район) и Петров, който от години има бизнес интереси в „града на българо-руската бойна дружба”, ако използваме това клише.

 

В случая няма нужда от теория на конспирацията. Ще цитирам няколко публикации. Сами преценявайте има или няма връзка Алексей Петров със съдия Марковска, със споменатите народни представители и въобще – изводите си направете сами.

 

БНТ

03.07.2012

Учителката Иванка Славчева, която беше активен поддръжник на Алексей Петров, днес разказа как бившата барета я плашил, че ще й вземе гражданското сдружение и как получавала анонимни заплахи по интернет. Случката, която я убедила да свидетелства, била с депутата от РЗС Дарин Матов. По думите й той получил от Петров 50 хиляди лева за предизборна кампания, а подписал, че дължи 100 хиляди.

Иванка Славчева:
- Това, което чухте вътре е минимална част от това, което бих могла да разкажа писмено срещу подпис.

 

News.bg

03.07.2012
Соня Колчакова

 

„Славчева разказа и че й се наложило да бъде посредник между Петров и бившия депутат от РЗС Дарин Матов, на когото трябвало да предаде, че дължи 100 000 лева на бившият съветник в ДАНС. По-късно разбрала, че това са пари, дадени на Матов за предизборната кампания. Станало ясно и че става дума за 50, а не за 100 хиляди лева.
Освен това Матов трябвало чрез трети човек да накара Георги Цветанов да промени
показанията си пред съда.

 

 

„Афера”

07.07.2012

Бившият депутат от РЗС Дарин Матов коментира пред камерата на Канал 3 и Сашо Диков свидетелските показания на даскалицата Иванка Рашайкова пред съда по делото „октопод”, че бил взел 50 000 лева от Алексей Петров, пък се разписал за 100 000 лева под запис на заповед. След излизането си от съдебната зала пред Сашо Диков прокурорската свидетелка – даскалицата Иванка изрече, че: „Дарин Матов се е напикавал от страх, той ще има здравословни проблеми в бъдеще, неистово се страхува, неистово…”.

Потърсен за коментар на показанията на даскалицата Иванка, депутатът Дарин Матов коментира: „Това са абсурди, това са ненормални неща. За такива лъжи трябва да се носи отговорност. Не мога изобщо да коментирам такива смешни хора. Има си съдебни органи, те да преценят. Какво да обяснявам, че не съм камила, като не съм, ли?”

Независимият депутат Дарин Матов обясни и че е бил по това време координатор на РЗС по изборите като парите за изборната кампания са били разпределяни по регионите от централата на РЗС.

Матов каза още, че изобщо никога не е срещал и познавал Алексей Петров, и по-скоро „тази жена е имала някакви отношения с него”.

 

БНТ

 

Нов Красьо Черния в Плевен

 

22.11.2010

 

Има реална опасност пуснатият под гаранция плевенски адвокат Диян Мичев да извърши нови престъпления или да се укрие от правосъдието. За това
алармираха двете плевенски прокурорки - Искра Ганева и Дияна Маркова, към които адвокат Мичев отправи смъртни заплахи, установени със СРС.

В края на миналата седмица по поръчка на Върховна касационна прокуратура адвокатът беше задържан, като тартор на организирана престъпна група, занимавала се със заплахи, изнудвания, рекет, склоняване към лъжесвидетелстване и ред други престъпления. Вчера след 72-часово задържане Софийски градски съд освободи Диян Мичев срещу парична гаранция от 5 хиляди лева.

Срещу адвокат Деян Мичев прокурорките Искра Ганева и Дияна Маркова са
внесли в съда общо 4 обвинения - за измами, документни престъпления,
склоняване към лъжесвидетелство и насилствено отнемане на имущество.
Заплахите за убийство към двете прокурорки били отправени още през
пролетта, след като адвокат Диян Мичев прекара няколко седмици зад
решетките, заради получените обвинения.

Искра Ганева - прокурор в Окръжна прокуратура - Плевен:
"Безспорно тези му действия са свързани с образуваните срещу него дела,
които са приключени с внасяне на обвинителен акт в съда".

Дияна Маркова - прокурор в Районна прокуратура - Плевен:
"Заплахите бяха отправени едновременно като своеобразно продължение на дейността му по елиминирането ни".

В хода на разследването срещу задържания адвокат спецполицаите установили тесни връзки между Мичев и депутата от РЗС Дарин Матов. По данни на МВР - двамата стояли зад организация за силово отнемане на завод "Подемпласт" в село Подем.

Според разследващите целта на бандата била да се сдобие със земята и
мястото, върху което е изградено това предприятие. Планът бил да се изгради завод за преработка на отпадъци, чрез който да бъдат получени
няколко милиона евро от европейските фондове.

По телефона днес народният представител Дарин Матов категорично отрече
участие в подобна схема.

Дарин Матов - депутат от РЗС:
- Ще съдя тази преса, която пише такива неща, защото това е абсурдно и тези неща са абсурдни.
- Колко пъти адвокат Диян Мичев се е обръщал към вас?
- Ами много, много молби има от него. Много жалби.
- За какво са били те?
- Негови си неща, които всеки един гражданин... Той ги е предавал и в мое
отсъствие, защото имаме човек, който приема всеки ден жалби. Не искам да ги коментирам тия неща там аз, където трябва и където ме извикат ще дам информация. Аз нямам нищо общо с всичко това, което се пише! Боже Господи! Това са пълни измишльотини за завода и някакви други неща...
Не искам да коментирам!
- Как си обяснявате, че точно към вас, а не към някой друг депутат са
насочени тези обвинения?
- Ами, защото съм от РЗС.
- Това ли е проблемът?
- Аз съм от РЗС, не си ли го обяснявате... Сигурно има такива, които са притеснени. Всички тия неща са съшити с бели конци и не искам въобще да ги коментирам. Всичко ще излезе наяве и не знам, защо трябва да ми създават проблеми...

В действията си по разследването срещу Мичев антимафиотите се натъкнали на истински "плевенски октопод". Установени са нерегламентирани контакти на адвоката с повече от 10 съдии и прокурори в Плевенска област.

Дияна Маркова: 
"По един или по друг начин се опитваха да набавят информация на какъв
етап са разследванията първоначално, с какви доказателства разполагаме,
какви действия бихме предприели по отношение на Деян Мичев".

Искра Ганева:
"Прави впечатление, обаче че кръга от плевенски магистрати, за които станаха известни в медиите, че са контактували с Красьо Черния е почти идентичен с кръга магистрати, които контактуват с Деян Мичев".

Според двете магистратки освобождаването на адвокат Мичев от ареста е
неправилно, заради висящите срещу него няколко наказателни дела и
агресивното му поведение. Потърсихме освободения вчера от ареста адвокат
Мичев за коментар, но кантората му на плевенската улица "Ресен" беше
празна, а мобилните му телефони - изключени.

 

Автор: Н. Даневски, М. Кирилов

 

 

Има още доста публикации, подобни на тези. Но и тези са достатъчни, за да прецени всеки непредубеден човек, за какво става дума. Без внушения и манипулации.

 

И още нещо. През последната седмица съдия Марковска е давала изавления само и единствено пред един нов сайт в интернет. Този сайт е в мрежата буквално от 7-8 дни. Негов основател е човек, който бе спряган за съавтор и вдъхновител на идеята за създаването на един мракобесен вестник, наричан „кафяв” и свързван от първия си ден на пазара именно с Алексей Петров. Вестник, който представя плюенето срещу властта и публикуването на откровени и гнусни лъжи като опозиционно поведение. Същият човек бе съиздател и на друг вестник, „жълт” всекидневник, заедно с двама бизнесмени, на които прокуратурата повдигна обвинения за пране на пари и други престъпления и на които определи рекордни парични гаранции, за да избягнат ареста. Та Марковска разговаря в последно време само с този сайт, който се свързва отново с името на обвиняемия по делото „Октопод”. Би могло да е случайност. Пълна случайност.  

 

Дарин Матов и Румен Петков също случайно...

 

Има и още нещо, което силно обединява Венета Марковска и Алексей Петров. И двамата твърдят, че са жертва на политически заговори.

Аз пък мисля, че става дума за капан, в който се вкараха три големи партии. Едната неволно, адругите две - съвсем волно...

 

Иван Иванов

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 18839 |17.09.2012 Слагачи край Алексей Петров: Той е златна жаба! . 69| 40155 |12.12.2011 Защо Алексей Петров мрази Бойко Борисов . 39| 12885 |01.08.2011 Срязаха болтовете на колата на основен свидетел срещу Алексей Петров . 74| 12091 |23.07.2011 Джеймс Уорлик: Алексей Петров трябва да влезе в затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads