Реклама / Ads
17| 19681 |18.03.2014 ЪNDERGROUND

Чичо от "Монтерей" бутал Н. Недялков за шеф на ДАНС

.
Недялков (вляво) и Писанчев преди да станат шеф и заместник в ДАНС Източник: Монитор
Нов шеф на ДАНС ще има в скоро време. Това ще е сегашният зам.-директор на агенцията Недялко Недялков. Тази прогноза направи лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева. Издигането му на поста било свързано с роднински връзки, които насочвали към даден ресторант, даде жокер на водещите от бТВ бившата депуатка и член на ръководството на БСП. Според нея сегашният главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, с прякор Чичовото, е зет на бившия зам.-министър на вътрешното ведомство и собственик на охранителната агенция "Скорпио" Камен Пенков.
 

Точно тази връзка изиграла решаваща роля за назначението му на високия пост, за който той нямал нужната подготовка и капацитет. По същата схема пък Недялков бил племенник на известен и влиятелен човек, което го правело подходящ да заеме поста като "наш човек".

Митко Събев, бивш дипломат и част от кръга "Монтерей" е роднината на Недялков. Той е "чичото", макар да не е точно така, а да са по-далечни роднини, внесе яснота в мистерията източник, близък до монтерейци. Още преди години Недялков се подвизавал из офисите на първите силови групировки, обитаващи комсомолския хотел "Орбита", недалеч от японския хотел в столицата. Там той бил ползван повече като момче за всичко, отколкото като бизнесмен с качества. Поради тази причина колеги го майтапели, че всъщност истинското му име е Недодялко Недодялков...

 

Човекът не блести с интелект, но компенсира с изпълнителност, описаха бъдещия шеф на ДАНС хора, които го познават от онова време.

 

Други източници на Фрог нюз припомниха, че Недялков е от Хасковско и преди се ползвал с покрепата на бившия вече зам.-шеф на ДПС и зам.-председател на парламента Христо Бисеров. Припомнят също, че Недялков е оглавявал дирекция "Класифицирана информация" на агенцията в периода, когато от ДАНС изтичали документи, секретни данни и компромати като от пробита кофа. Въпреки това той не бил наказан, макар да било доказано, че именно  от агенцията са били изнесени разговорите мижду Бойко Борисов и ексшефът на митниците Ваньо Танов, станали известни като скандала "Мишо Бирата". Тогава Цветлин Йовчев, който бе директор на ДАНС, се обиди и подаде оставка, но Недялков дори не бе споменат, а по-късно дори издигнат.

 

Той бе номиниран като втори кандидат за шеф на ДАНС през юли 2013 г., но тогава парламентът даде предпочитания за Владимир Писанчев. Вече като ръководител на огромната структура Писанчев назначи Недялков за свой заместник.

 

Имам теория за връзката между имената и качествата на хората, която много рядко е опровергавана, коментира един от стълбовете на кръга "Монтерей", еквъншният министър Виктор Вълков. Според него теорията била приложима и към споменатите вече шефове от ДАНС.

 

Междувременно в мрежата се появиха твърдения, че ставало дума за Недялко Недялков, собственика на агенция ПИК, но очевидно техните автори са твърде далеч от "кухнята" на службите. Журналистът Недялков наистина има нещо общо с ДАНС, но то е, че е един от подслушваните в мракобесната разрабока "Галерия", реализирана по времето на Петко Сертов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 11835 |18.03.2014 Шефът на "частния СОТ" в МВР: Брутален натиск от държавата . 11| 8705 |16.03.2014 Томов: Група искаше да вземе „Крeмиковци”, когато изкарвахме по 2 млн. евро на ден . 36| 13486 |14.03.2014 Експерт: Полицаите в Лясковец не са знаели оперативната обстановка . 2| 12366 |13.03.2014 Варненския апелативен съд за случая със съдия Пачолов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads