Реклама / Ads
5| 13414 |23.01.2020 ЪNDERGROUND

Дело в СГС разкри лъжи на прокурорския свидетел Бисер Лазов по ”Делото КТБ”

.
Адв. Константин Симеонов и Калоян Петров
В приключило с оправдателна присъда дело в Софийски градски съд лъсват купища лъжи на основния свидетел по Делото КТБ Бисер Лазов. Твърденята му по мегаделото, че никога не се е разпореждал със средства на дружства, кредитополучатели от КТБ самият той опровергава в показанията си пред градския съд, в които обснява как лично е правил точно това.
 

Лятото на 2014 година Бисер лазов Лазов превежда крупна сума пари в сметка в Прокредит банк. За някои от средствата знаем, че са от фирми кредитополучатели от КТБ. Лазов бе разпитван и заяви, че негови приятели са му помогнали за парите, както и че има и негови пари. Точно обратното твърди по делото КТБ - че е прост служител. Прост служител, но милионер. Прокуратурата не е проверявала 1, 5 млн. лева от неговата фирма, прехвърлена за покупката на сградата на „Балканкар“.

 

Това заяви в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по телевизия Евроком адвокат Константин Симеонов, защитник на предприемача Калоян Петров, който през април 2019 г. разказа в същото предаване за нелепите обвинения срещу него базирани на твърдения на основния свидетел по делото КТБ Бисер Лазов.






В сагата става въпрос за сделка за сградата на „Балканкар“, за която във Фрог неведнъж сме писали и подробно сме проследявали схемата за отклоняване на активи на КТБ от Бисер Лазов.

 

Адвокат Симеонов обясни, че най-тежкото обвинение към Петров е предвиждало повече от 10 години лишаване от свобода за това, че е измамил Лазов и му е нанесъл вреди.  „Това е оправдателна присъда на първа инстанция. Има друг съд на ул. „Черковна“ - Специализирания, в който не бих бил склонен да очаквам такъв резултат. Това дело е свързано с делото КТБ.“, допълни защитникът.

 

Сделката е от 22 август 2014 г. след затваряне на КТБ.  В хода на делото е станало ясно, че в едната фирма, която превежда пари, Лазов той е управител и лично се е разпореждал с нейното имущество, а дружеството е длъжник на КТБ.

 

„Тепърва много въпроси ще му бъдат зададени по КТБ. Адвокатът на Бисер Лазов по делото на Калоян Петров е защитник на главната касиерка на банката Маргарита Петрова по голямото делото КТБ. Много неща са на границата на професионалната етика и морала. Вярвам, че ще разберем какво е правил той преди и след фалита на банката. Надявам се при малко променена обстановка в държавата, тези неща да бъдат променени. Сега прокуратурата е разперила орлови криле над главата на Лазов и не дава и косъм да падне от него.“, разкри Симеонов.

 

Въпреки  заведеното дело срещу Петров, в което се твърди, че той е измамил Бисер Лазов, вторият присвоява сградата, а 2017 година дори я препродава на фирма, свързана с „ДжиПиГруп“ и то с един милион евро печалба.






„Лазов се е превърнал в обвинител. Така се държа и по дело на Петров и по делото КТБ. Държи се нагло, обяснява, че му задаваме въпроси извън предмета на делото. Това може да реши само съдът. Но Лазов на няколко пъти си позволява подобни реплики, въпреки че дори няма правно образование. По делото на Петров си позволяваше дори обидни и квалифициращи думи по отношение на Калоян.“, коментира още адв. Симеонов.  

 

„Решението на СГС е „невинен по всички обвинения“. За мен това решение на Софийски градски съд бе очаквано. Бил съм оптимист. В съда продължава да има смели хора, които да взимат решения изцяло на собствената си съвест. Пет години Софийска градска прокуратура несправедливо ме обвинява. Толкова трае делото. Жена ми ме подкрепя през цялото време. Обвинението идва само от Бисер Лазов. Той е мина, която те са настъпили. Тепърва ще разберат що за свидетел е той. Лазов по-богат няма да стане. Той ми е бил приятел. Наистина съм се заблуждавал с него. През 2014 година, когато КТБ фалира той първи се отрече от довчерашния си благодетел.“, каза Калоян Петров.






На въпрос как си обясняват, че около банкерът и мажоритарен собственик Цветан Василев са гравитирали гора като Делян Пеевски, Николай Бареков, Бисер Лазов адв. Симеонов отоговори: „Властта и парите заслепяват и нарушават възможността за правилна преценка на хората. Богати хора се обграждат много често с боклуци.“

 

Може да видите и участието на Петров от миналата година, когато подробно разказва за обвиненията на Лазов срещу него.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7913 |08.01.2020 Спецсъдът гледа делото срещу Баневи . 14| 17923 |28.11.2019 Делото КТБ: Свидетелят Бисер Лазов ръси бисери, не помни какво е работил, нито какви активи е купувал и продавал /допълнена/ . 1| 9059 |22.11.2019 Гледат делото срещу бившия шеф на АПИ . 9| 14570 |16.10.2019 greshka55

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads