Реклама / Ads
6| 25650 |23.07.2009 ЪNDERGROUND

Фантоми доставят оръжие в нета

.
Всякакъв вид огнестрелно, бойно и ловно оръжие се продава в Интернет. Служба КОС се занимава с проверки – дали всичко се прави според закона. Не е ясно обаче на какво са се натъквали косаджийте до този момент с онлайн продажбата на оръжие. Пред frognews.bg от сайтовете, предлагащи оръжие запазиха пълно мълчание.
 
Интернет магазините продаващи арсенал доставят стоката чрез куриер на адрес, като тарифите за получаването са от 4 до 19 лева, в зависимост от адреса. Купувачите могат да се сдобият с оръжието си за 1-2 дни, според написаното в сайтовете. В опита си да разберем какви бройки са продадени, както и какво оръжие се купува най-много, ние се сблъскахме със сериозен проблем. Водещите 5 столични сайта за продажба на оръжие си дадоха пас. „Сега шефовете ни ги няма, просто няма кой да отговори на тези въпроси”, бяха отговорите, като веднага след това следваше любезно затваряне на телефоните.

Потърсихме МВР за повече информация, но от там ни увериха, че за полицията е важно дали клиентите купуват оръжието си с разрешително. „Има голяма разлика дали се предлага огнестрелно оръжие и боеприпаси или само газово”, каза за frognews.bg Георги Карадобрев, говорител на Охранителна полиция. „Има специални режими за огнестрелно оръжие и боеприпаси, които не могат да се доставят по куриер, а се купуват на място, като се представя разрешително от купувача”, разясни опитният полицай. Дори от КОС правили периодични проверки, сигурен е Карадобрев. В сайтовете категорично е написано и показано със снимки, че се продават бойни пистолети на стойност от 450 лв до 1450 лв.

Някой от интернет търговците основателно са написали, че не доставят огнестрелно оръжие по домовете, на други това нещо липсва, но не е ясно изобщо колко е затегнат контрола по това правило. Не е ясно и дали „отбрани клиенти” не ползват привилегията да получат бойно оръжие чрез куриер. В същото време по криминалните хроники изобилстват съобщения, че е убит този или онзи, като е използван незаконно притежаван пистолет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 8607 |17.07.2009 Американци, руснаци и турци решават българските дела . 1| 15004 |17.07.2009 Гърци любили родните проститутки . 12| 12034 |13.07.2009 Бойко – от футбола към шаха . 6| 8664 |09.07.2009 Генерал и майстор на брадви вампирясаха „Позитано”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads