Реклама / Ads
5| 13221 |16.01.2014 ЪNDERGROUND

Майката на Съни пред Фрог: Изпитвам отвращение от присъдата на таксиджията

.
Източник: Булфото
Таксиметровият шофьор Михаил Куртев, подсъдим за инцидента на 10 юли 2013 г. на Цариградско шосе в София, когато в нетрезво състояние погуби двама души и рани 10, пожела делото му да се гледа по съкратената процедура, тъй като е съгласен с написаното в обвинителния акт.
 

Съдът прие неговото искане и това бе причината да не бъдат изслушани призованите седем свидетели. Самият Куртев заяви пред съда, че моли семействата на пострадалите да приемат неговите съболезнования. Той се опита да опровергае  твърдението, че не се е опитал да окаже помощ на ранените."Ще се съглася с решението на съда", каза още той и помоли журналистите, да не го безпокоят по телефона вкъщи, защото баща му бил болен.

Защитникът на таксиджия-убиец направи опита да лансира тезата,че Куртев е бил засечен от "Ауди", което въобще не фигурирало в обвинителния акт. Адвокатите на пострадалите пък казаха, че това може да се докаже, ако не се гледа делото по съкратената процедура.

Изпитвам отвращение от намаляване на присъдата на Михаил Куртев. Не вярвам в справедливата присъда. Разбрах, че това е същият съдия, който намали наказанието и на Златко Баретата, каза за Фрог нюз Мирослава Асенова, майката на починалата Станислава. В същото време дъщеря й непрекъснато влизаше и излизаше от залата, притеснена дали убиецът на сестра й ще получи справедлива присъда.

Майката на починалото момиченце Елена не бе в съда. Преди време Бойка Михайлова каза, че и е мъчително и трудно да се връща назад във времето, когато загуби детето си. Тя също бе сериозно пострадала при кървавия инцидент на 10 юли.

Присъдата ще се чете в 14-00 часа. Прокуратурата поиска Куртев да получи 15 години затвор. Едва ли обаче ще му се присъдят толкова години, тъй като при признаване на фактите от обвинителния акт се приспада 1/3 от престоя зад решетките. 

През юли миналата година Куртев причини тежка катастрофа на автобусна спирка на бул. "Цариградско шосе", при която загинаха 25-годишната Станислава Асенова и шестгодишната Елена, а още 10 души бяха ранени.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 11204 |17.12.2013 Адвокат Мутафчиев пред Фрог: Случаят с убитата Севиля може да повтори „Соло” . 5| 11078 |17.12.2013 Близък на убития Васил пред Фрог: Илияне, кой невинен ще лежи в затвора от страх?! . 8| 13555 |13.12.2013 Бащата на убития Васил пред Фрог: Родителите на Илиян продават имоти да му помагат . 7| 11667 |03.12.2013 Близнака пред Фрог нюз: Никой не ме е притискал за показания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads