Реклама / Ads
18| 20296 |22.01.2014 ЪNDERGROUND

Над 20 частни шпионски централи слухтят у нас

.
Следиш ли го, ще го хванеш...
Искате да контролирате всяка стъпка на жена си, на бизнес партньора си, на любовницата си? Няма проблем. Пригответе си около 20 000 лв и ще имате пълен шпионски арсенал. Не от най-висш клас, но достатъчен.
 

Ако имате повече пари, можете да оборудвате цял отдел и да наемете няколко специалиста, натрупали опит в системата на МВР и специализираните звена. Ако се бръкнете още по-надълбоко, ще се сдобиете с тежката артилерия - автомобил за подслушване и проследяване.

Четири корпорации у нас притежават подобна техника от години. Вероятно техният брой се е увеличил през последните 2 години. В една от тези фирми, на известен бизнесмен милионер, работят над 20 доскорошни ченгета от различни технически служби. Може да е случайност, че са там, а може и да не е.

 

Предполага се, че мини шпионските цетрали у нас са около 20. Точният брой не може да се назове, защото някои не са засичани и няма сведения за тях.


Какво можете да си купите веднага?

 

Ето един примерен списък:

Скрити камери

Мини камери

Безжични камери

Видеорекордери

Видеонаблюдение

Шпионки - над 30 вида

Камери CCTV

IP камери

Техника за подслушване

Техника за проследяване тип GPS

Заглушители

Аудиорекордери

Видеорегистратори

Детектори за подслушване

Ендоскопи

Микрослушалки

Парктроници

Цифрови декодери

Ловни камери

Карти памет

 

Това е само част от арсенала. Можете да си поръчате и по-специални "играчки", които ще ви бъдат доставени от чужбина за нула време.

 

Възможностите на техниката и на някои специалисти стигат дотам, че можеш да си поръчаш записи на президента, партиарха, премиера, политици, бизнесмени, шоузвезди, на приятели и неприятели и пр. Има известни рискове, но е възможно. Освен това поръчките винаги се правят чрез посредници и поне две-три лица по веригата. Гледали сте филми - знаете как е.

 

Услугата се предлага от т.нар. „специализирани звена”. Има си ценоразпис и няколко условия. Записани разговори на първите хора в държавата и известни босове в сенчестия бизнес се показват като реклама за възможностите на използвания софтуер.


Клиентът подава избран от него „номер за проверка”.

След седмица получава разпечатка за всички разговори плюс звуков файл с входящите и изходящи разговори на „обекта”. Информацията се предава на флашка. След като клиентът се е убедил в качеството на услугата, се преминава към договорка и уточняване на цената. Тя е около 1000 лева за 7 дни, без значение за кой мобилен оператор става въпрос. Задължително условие е да се поръчат поне 5 номера седмично. Минимумът е сделка за 5000 лева. В случаите когато става дума за подслушване на публична личност, известен политик или бизнесмен, цена за номер скача до 5-6 хиляди лева.

Популярна напоследък била пакетна оферта за 10 номера с бонус - разпечатка с всички входящи и изходящи sms-и от поръчаните телефони.

 

За по-голяма сигурност придобитата информация се изпраща на клиента по електронен път или се достава чрез куриер на флашка от несъществуващ подател. Елетронните адреси също се променят непрекъснато. Преките контакти са сведени до минимум. По същата причина сметките за превеждане на хонорарите обикновено са в чужбина.

Запознати с новия бизнес твърдят, че в момента на територията на София работят поне 6-7 специализирани групи, които са в люта конкуренция за клиенти.  Първите подхванали този нов „бизнес” били стартирали бизнеса преди близо година и половина.

Участниците в екипите по подслушване били две основни групи – „техничари” и „оперативни”. В първата група участвали млади хора с добра техническа подготовка и образование. Част от тях са студенти или работят в големи фирми.

 

„Оперативните” са обикновено лица с връзки в бизнес среди или бивши служители от службите.

 

Работещите на територията на страната частни екипи за подслушване използвали различна методика и технология за добиване на интересуващата ги информация.  Спецове смятат, че част от „техничарите” се сдобиват със записи чрез отделите и сървърите на МВР във всеки един от трите национални мобилни оператори. Не е тайна, че хора на МВР имат постоянен достъп до информацията и техниката на родните мобилни компании.

 

Вторият метод е чисто и просто използване на хакери, които влизали в софтуера на мобилните оператори и „точели” нужната им информация. Говори се, че подобна програма била разработена от вътрешен човек в голяма мобилна компания. Друга пък била изнесена от служител на компания имаща участие в разработката на супер модерен софтуер, използван в друга телекомуникационна фирма.


Третия метод бил най-рисков, но и най-удобен.

Става дума за износ на готов софтуер и вече „готови данни” с направени записи от служители в съответните звена в тайните служби. Този метод обаче, освен че бил изключително опасен, се използвал най-рядко, тъй като служителите имащи достъп до тази информация избягвали да контактуват със случайно избрани лица и извършвали подобен тип „услуги” единствено на хора, които познавали отдавна или по някакъв начин са зависими от тях.

 

Освен това, в централната сграда на МВР в София действа отдел, който също има достъп до подобен тип информация. Този достъп обаче е строго контролиран.

В момента голям брой български граждани от различни среди са незаконно подслушвани, като информацията от техните разговори свободно се търгува на пазара у нас.

Да не забравяме, че основното подслушване е това, което се извършва по закон и от съответните служби. Досега имаше големи съмнения за това дали тези служби винаги са спазвали закона и правилата или са злоупотребявали. Поне някои служители. Фактът, че се водят разследвания и че се повдигат обвинения срещу бивш вътрешен министър само подсилват съмненията.

 

Колата също е удобно място за "бръмбари"...

 

Например в Турция министър на икономиката Зафер Чаглаян е приел “като знак на внимание” швейцарски часовник на стойност 240 000 евро от ирански бизнесмен, живеещ в Турция. Това е станало известно от официално СРС. 

 

Дарителят Реза Зараб е сред задържаните по мега-скандала за даване на подкупи за обществени поръчки и пране на пари, който тресе Турция. Подслушан и записан разговор между министъра и бизнесмена разкрива, че Чаглаян сам си поискал часовник Patek Philippe 5101G.

 

Такива разобличаващи записи съществуват и у нас. В службите се съхраняват папки за разследвания за магистрати, членове на правителства и политици, но кой знае защо са били прекратявани на определен етап. Знае се, че в тези папки има силно изобличаващи факти за корупционна дейност от страна на влиятелни хора в държавата, но до дела така и не се е стигнало.

 

Много българи в последно време са получили рекламен текст в електронните си пощи. Фирма предлага шпионнски услуги.

 

Ето го. С точки сме заменили буквите от абривиатурата на рекламиращата се фирма по разбираеми причини.

 

ШПИОНСКИ СОФТУЕР ЗА ПОДСЛУШВАНЕ НА GSM-и

Напредъкът на технологиите, свързани с извършването на контрол върху дейността на мобилните телефони, вече много мощно и внушително се развива и прогресира. Сега ние сме много горди с възможността да ви ги представим с едни напълно обновени и фантастични способности. SP............ е едно ултра иновативно решение, интегрирало в себе си всички най-нови и изпитани софтуерни инструменти за извършване на дистанционен мониторинг на активността на определени марки и модели GSM апарати. Ние ви предлагаме най-новата и съвършена технология с качества, които й гарантират непоклатимото - N:1 в света.

Какво е SP.........? Това е специален софтуер, който е способен да превърне определени модели GSM апарати във вид на подслушвателно устройство или шпионски телефон.

Да хванеш съпругата си в изневяра... Досега никога не е било толкова лесно! SP.......... е детективът, който ще я залови на място.

Как да разбереш дали съпругът ти ти изневерява? SP.......... ще ти помогне!

Как да предпазиш децата си от насилие? SP............ ще бди постоянно над тях!

Време е да влезете в съдружие и със SP...........-вашия нов колега, с помощта, на когото много бързо и лесно ще разберете дали бизнес партьорът ви е в действитеност само ВАШ партньор.

Дали децата ви или вашите служители не злоупотребяват с мобилните телефони, които сте им дали? Употребяват ли ги целесъобразно или ги използват и за нерегламентирани разговори и съобщения?

Изгубен или откраднат GSM апарат. SP......... ще ви помогне да разберете кой е новият му собственик и къде точно се намира във всеки един момент. Така сами или чрез полицията съвсем скоро и без проблем ще си го възвърнете отново.

SP........... ще потвърди или отхвърли всички досегашни ваши съмнения и ще разбули стари и тежки тайни, които до сега са били много умело прикривани от вас.

Ето, сега вече е дошъл моментът и вие да научите много истини, които не сте и допускали, че вашите половинки, роднини, приятели, деца, съдружници или служители са могли да скрият от вас.

SP..........  ви помага да достигнете до тях, като ви дава възможността да:

  • СЛУШАТЕ ТЕХНИТЕ РАЗГОВОРИ В РЕАЛНО ВРЕМЕ ИЛИ НА ЗАПИС;
  • ДА ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИТЕ ИМ SMS-и;
  • ДА ПРОСЛЕДИТЕ ТЯХНАТА ИНТЕРНЕТ АКТИВНОСТ;
  • ДА УСТАНОВИТЕ МЕСТОНАХОЖДЕНИЕТО ИМ ЧРЕЗ НАЛИЧНИЯ GPS В ТЕХНИТЕ ТЕЛЕФОНИ;

И всичко това неограничено във времето и разстоянията между вас.

Този уникален хибриден софтуер-помощник може да следи активността на всеки един съвместим модел смартфон, работещ под операционна система Symbian OS или Windows Mobile,  всички модели на iPhone, BlackBerry и Android.

Само трябва да инсталирате едно малко програмно приложение на избрания от вас апарат, след което много бързо ще разберете какви са истинските възможности на SP........... - ВАШИЯ ДОСТАВЧИК НА ИСТИНАТА!

 

Както виждате подслушването и следенето вече  част от живота ни. Всеки мераклия обаче трябва да знае, че тази дейъост е незаконна и ако МВР и прокуратурата си вършат както трябва работата,  хванатия да слухти нерегламентирано може да получи от 1 до 6 години затвор.


Емил Боев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 119| 43553 |19.10.2012 Кунева-участник в мероприятия на ДС . 13| 12520 |30.05.2011 Сумиста топи съучастници, иска споразумение с обвинението . 16| 15715 |19.06.2009 Скандал: Шефка гушва милион от БНТ като частник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads