Реклама / Ads
6| 39085 |06.08.2009 ЪNDERGROUND

Нови разкрития за смъртта на Стършела и драмата Силистар

.
Пламен Ангелов - Стършела
Малко повече от година след трагедията в Силистар, където загинаха 4 рокери и полицията прие версията удавяне, frognews.bg научи нови подробности за смъртта на 37-годишния Пламен Ангелов – Стършела и неговите приятели. Свързахме се с Виолета Минкова, майка на загиналия лидер на рокерската банда „Синовете на Тангра”, която ни разказа интересни неша.
 
Тя все още се съмнява, че синовете й са загинали от удавяне.

Милан Николов

Покойният Пламен се познавал с Рубин Коцев, който се занимавал с корабоплаване и бил един от собствениците на потъналия кораб „Хера”, според разказите на Стършела. Той дал на заем на Пламен 60 000 лева, които били за организиране на рокерски събор в Дебнево, Стършела не успял да върне парите, след което започнали заплахи, че ако не се издължи, ще бъде хвърлен в трюма на кораб, за да изработи дължимото, разказва майката на Стършела пред Frognews.bg. Рокерският лидер не върнал парите, въпреки че ходил в чужбина да работи, но нямал шанс да спечели такава сума. Пробвал и на рокерски събори да събере средствата, а тогава част от хората му го изоставили.

Рубин Коцев беше отвлечен на 17 март 2004 г. във Варна и тогава се говореше, че похитителите са искали подкуп от 1 млн. евро. Коцев е съдружник в “Ахилеос маритайм ентърпрайз”. Фирмата е корабна агенция и се занимава с морски брокераж, чартиране и мениджмънт.

Майката се притеснява, защото има и друг син и имущество и смята, че ще искат да я очистят.


Майката Виолета
Снемка: Вестник Троян 21

Рубин не е говорил с майката на Стършела, не е търсил и други роднини, за да си получи парите. Не ги е заплашвал тях лично, признава си възрастната жена. Пламен бил трън в очите на полицията и на бившия кмет на Троян Дилян Ейкин, като рокерът направил всичко възможно да се махне градоначалникът, разказа за Frognews.bg родителят. „Ченгетата много мразеха Пламен. Откак метнаха 2 чувала пръст на гроба му, на тях просто им олекна”, обяснява бездействието на троянската полиция майката.

Преди дни тя пътувала до Силистар и говорила със служителите на капанчето, което е в близост до мястото на трагедията. „Казаха ми, че това, което е писано във вестниците, не е истина. Че спасителите не са искали да ги спасят. Пожелаха да изчакам да им свърши смяната, за да ми кажат всичко, което е било”, разказва Виолета Минкова. Тя обаче не могла да изчака, защото хората, които са я докарали, не можели да останат да нощуват в Силистар, а я болял и зъб. Жената се кани пак да пътува, за да се види с хората, но нямала средства. „Ако трябва и на стоп ще отида, но с тези хора трябва да говоря”, каза пред Frognews.bg майката.

„Някой ги затри. Съмнявам се в много хора. Пламен беше се възпротивил на наркотрафиканти, изобщо се мушкаше все там, където не му е работата и караше все с рогата напред. Просто той си го търсеше. Един милион пъти му казвах, че той няма да оправи тази държава”, ядосва се Виолета.

В неговата група нямало разпространение на наркотици. Когато в Бургас трябвало да му правят аутопсия, нямало инструменти, затова пратили хора да купят ножове от бакалия, разказал доведеният брат на Стършела Емил. При аутопсията той не забелязал вода в белия дроб, което доказвало, че рокерът е загинал преди да има допир с морето.

Виолета съжалява, че след смъртта на детето й тя не успяла да се добере до личните му неща. Майката на починалото момиче Димитрина помогнала на рокерите да вземат всички вещи на Стършела. Докато майката плачела, мотористите награбили всичко от апартамента, дори не оставили снимка, с която родителят да направи некролог. Взели й всички документи, а после когато тя си искала нещата, й казали: "Дай документи да видим, че ти принадлежат".

„Аз децата си не мога да върна, но искам да си платят тези, които ги затриха", завършва разговора ни нещастната жена.

Frognews.bg припомня, че инцидентът стана на 2 август. Около 15.30 часа в "Гражданска защита"-Бургас е бил подаден сигнал от очевидци, според които от висока скала е скочила жена, а след нея двама мъже. В последствие се оказа, че мъжете са трима.
Телата на Нико Генчев /21 г./ от Троян, Данаил Стоянов /24 г./от Троян, и Цветомира Цветанова /17 г./ от град Левски бяха открити във водите в района на къмпинга. На 2 август бе открито тялото на 37-годишния Пламен Ангелов от Троян. Той е брат на Нико. Двамата не са с еднакви фамилни имена, тъй като са с различни бащи. Цветомира Цветанова живеела от няколко години в Троян и е била приятелка на Нико.
Според експерти от Гражданска защита причини за удавянето най-вероятно са били мъртвото вълнение в района и голямата дълбочина. Имаше и версия момичето да е паднало от скалата, а тримата мъже да са скочили след нея, за да я спасяват.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 20335 |04.08.2009 Нета пуши от рецепти как да сготвим Mary Jane . 16| 14750 |01.08.2009 Астрологична прогноза за политиката на кабинета Борисов . 61| 34016 |30.07.2009 Министър Вежди Рашидов просто си проси шут . 6| 14185 |29.07.2009 Заради 200 лева адвокатите без униформи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads