Реклама / Ads
1| 25256 |13.09.2016 ЪNDERGROUND

Охранители на Делта гард вилнеят в хотел в Априлци

.
Гардове на охранителната фирма Делта гард отново предизвикаха скандал. Те нахлули в хотел „Априлци” в едноименното курортно градче и се държали арогантно с клиенти. Аргумент за агресивните действия им бил частният съдебен изпълнител Велислав Петров, който уж ги бил извикал да му съдействат за изпълнение на съдебно решение.
 
Само че трябвало да е съпровождан от един служител, а се оказал с цяла армия от агресивно настроени мъжаги. Те почнали да гонят хората от барчето при басейна и дори от рецепцията на хотела с груби изрази и действия.

Собственикт на хотела Георги Георгиев и негови служители, които ни подадоха информация за слчващото се, потърсили закрила от местната полиция. Дошлите полицаи обаче не само не се намесили да спрат безобразието, но и безучастно наблюдавали екшъна.

Това е поредниут случай, в който служители на полицията фактически охраняват охранителите на Делта гард, докато вилнеят в поредния обект. Преди месец същата картина бе наблюдавана в хотел във Велико Търново. Тогава собственикът са обадил на главния секретар на МВР Георги Костов и се оплакал от бруталните заплахи и действия на Делта гард, а в отговор Костов му заявил: То няма държава, ти искаш да ти помогна. Няма как да стане...

Собственик на Делта гард е скандално известният Димитър Спасов, известен като Митко Каратиста. Бившият шофьор на Румен Николов-Пашата често се хвали с топлите си връзки с върховете на властта и ГЕРБ. По този начин успя да се уреди в Управителния съвет на едно от електро-разпределителните дружества. Скоро след това обаче бе напъден.

През февруари 2016 г. служители на Делта гард пребиха млад мъж на околловръстния път в София, защото им се пречкал с колата си. От МВР потвърдиха, че биячите са охранители от частната фирма. Те бяха задържани, а главният прокурор Сотир Цацаров свика спешно съвещание за обсъждане на проблема с агресията по пътищата.

Пак служители на Делта гард бяха тези, които през юли 2014 г. буквално атакуваха сградата, където се помещават офисите на TV7 и NEWS7. Появата на екип на телевизията предизвиква агресивната реакция на охранителите. На мястото на баталията пристигна патрул на Шесто районно управление, но ченгетата просто съзерцаваха бойните сцени без да се намесят. Синдикът Панайот Велков, който е назначил "Делта гард" бе принуден да признае, че действията на охранителите са били брутални и несъвместими със закона.

Самият Митко Каратиста бе участник в масов бой на 6 септември – Деня на Съединението – през 2012 г в бар „Бедрум” на Слънчев бряг. Той и негови авери се млатили с хора на Баретата и Митьо Очите. По-късно Каратиста заяви, че бил невинен и само се отбранявал от връхлетели го типове. Те пък твърдяха точно обратното.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5052 |05.09.2016 Нов екшън в Галиче: Бият охранители на Ценко Чоков . 0| 4593 |22.06.2016 С делтапланер издирват 9-годишния Станимир . 0| 17787 |24.04.2016 Охранители на Пеевски на бунт, НСО праща нови

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads