Реклама / Ads
7| 12774 |26.10.2011 ЪNDERGROUND

Петър Стоянов се отцепил от групата на Брано и Саше Кюстендилеца

.
Хващат го за втори път за 4 години след обири на злато в морския град
 
Варна вече не е рай за обирджиите на злато и скъпоценности. Морският град се превърна в прокоба за Петър Стоянов-Президента, след като полицаите го задържаха за втори път след 2007 г. Ден преди президентските избори в неделя Стоянов бе задържан в апартамент в столичния жк „Лагера”, след като 2 дни по-рано бандата му от общо 5 души разби нагло бижутериен магазин в морската столица и отмъкна метална каса. В нея се съхранявали около 2,5 кг златни бижута със скъпоценни камъни на обща стойност над 120 000 лв. Дружбенския, Президента, Фитнеса, Гларуса и още един техен съратник се опитали бързо да се свободят от плячката, като започнали да демонтират скъпоценните камъни от бижутата.

Полицаите стигнали до тях, след като получили оперативна информация, че един от тях е обявил в ъндърграунда продажбата на голямо количество злато Петър Стоянов-Президента остана единствен на свобода от бандата, която през 2007 г.направи серия от десетина обира в морската столица. Тогава белезниците щракнаха около ръцете на Бисер Димитров-Банкомата, Бранимир Иванов-Бранко и Александър Василев-Саше Кюстендилеца, варненеца Боян Тодоров и Петър Стоянов-Президента. Делото за обирите отпреди 4 години продължава да се точи и по него още няма присъда.

Още по време на ареста Петър Стоянов пробвал да подкупи полицаите. По време на първоначалния оглед той се е обърнал към младата дознателка и заявил, че в жабката на една от колите им има 10 000 лв. Жената обаче не се полакомила и ги отрязала. Първоначално и петимата крадци били оставени в ареста от Окръжния съд във Варна. При обжалванията на мерките за неотклонение обаче ситуацията се променила. На свобода ги пуснал зам.-председателят на Варненския апелативен съд Илия Пачолов. В мотивите си магистратът твърди, че няма опасност никой от петимата да се укрие или да извърши ново престъпление. Съдията не им наложил и възбрани да пътуват в чужбина.

Така бандата продължава да вършее, независимо че прокуратурата разполага с доказателства, че от март до края на юни 2007 г. са разбили поне 10 офис сгради в морската столица. 8 от обирите категорично са дело на Саше, Брано и компания.
От крадците изпищял и зам.-шефът на Генщаба на Българската армия вицеадмирал Петър Петров. От дома му на варненската ул. "Райко Жинзифов" 1 изчезнали "около 400 евро, златни накити, пистолет и вероятно служебни документи". Само за два дни пък - на 26 и 27 юни 2007 г., апашите ударили три офиса. От първата каса задигнали 3000 евро, 300 лв. и 3 GSM-a, влизайки в офиса ул. "Братя Шкорпил" с подправен ключ. На следващия ден от "Агропласмент" свили 61 бона и фирмени документи, скрити в метална, укрепена каса с размери 60/80 см. Бандитите влезли в офиса откъм вътрешния двор, след като разбили патроните на три врати. Няколко часа по-късно ударили и фирма "Златна антилопа", задигайки цялата каса с 29 000 лв. и 6 лаптопа.

Докато делото върви, Брано е задържан и осъден в Италия, а Саше – Кюстендилеца попадна в ареста със “Защитените”, които се опитаха да оберат клона на ДСК на ул. „Княз Батенберг” през юли 2011 г., в който е имало над 1 млн. лв. Незавсимо че Саше Кюстендилеца отваря всяка брава за 15 секунди бандата се провалила заради аногантността си. Саше и компания извозвали плячката си в лъскави лимузини - мерцедес и ауди, екипирани и с т.нар. "тапи" и заглушители. Те блокирали радиосигналите на 500 м и обезвреждали алармите. Но една от лъскавите коли -  "Ауди А8", завела полицаите при Кюстендилеца и Брано.

Няколко свидетели го видели край местопрестъпленията. Полицаите проверили колата и открили, че е регистрирана на името на пенсионерка - майка на един от крадците. Започнали да следят апашите. И след няколко дни ги хванали в крачка - в хотел "Паралакс", докато се готвели за поредния удар. В лимузините намерили всички задигнати пари, както и инструментите за взлом и шестте лаптопа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 9680 |24.10.2011 Заменките с гори по-голяма далавера от наркотиците . 31| 15344 |21.10.2011 Трактора изнудва и пребива брата на МВР министър . 34| 13524 |17.10.2011 Тайна среща в дипломатически блок по делото „Октопод” . 24| 12940 |14.10.2011 Червен играч забърка далавери за 8 млрд., скри се в Баку

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads