Реклама / Ads
25| 12034 |11.10.2013 ЪNDERGROUND

Прокуратурата подхваща Ал. Петров, снимал тайно протестите?

.
Доцент Алексей Петров - Трактора Източник: Булфото
Прокуратурата започва ново разседване срещу Алексей Петров. Бившата барета, съветник в ДАНС и доцент, че ще бъде питан да обясни, как се е сдобил с информация: аудио и видео записи от протестите в столицата.
 

В разговор по телефона с журналистката Веселина Томова, публикуван в нейния сайт преди два дни, Петров заявява: „...обаче тъй като съм изключително информиран, повече и от МВР, как се развиват тези протести, включително имам доказателствен материал – записи, видео и аудио, и някак си това всичко, което се пише как едни интелигентни хора само единствено с чисти подбуди отиват там и разиграват сценки, е абсолютно невярно”.

Самата Томова призова главния прокурор, МВР и ДАНС да се заемат с твърденията на Трактора. Според нея Петров е длъжен да обясни лъже ли, че е по-информиран от МВР и как се е сдобил с „доказателтвен материал”.

 

Прокуратурата се е самосезирала и ще започне процедурни действия за изясняване на възникналия казус, научи Фрог нюз. Ще се уточнява също тайно ли са правени записите, кой ги е поръчвал, на кого и с каква цел. По закон подобни действия са забранени. Против е бил само зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, който считал че писанията са несериозни и не дават достатъчно основание за проверка.

 

Пред друга медия Петров заявява: "Имам какво да кажа за нещата, които се случват в държавата. Но в момента наблюдавам цялата чалга в страната ни. Ще се включа в тази чалга около новогодишните празници". Очаквало е да направи сензационни разкрития около новите акции „Килърите” 2 и 3 и за свидетелките показания на Вальо Бореца и Любо Гребеца.

 

Трактора даде десетки инервюта, когато бе отвлечена дъщерята на Евелин Банев – Брендо, в които твърдеше, че знае кои са поръчителите на похищението. Твърдеше също, че Бендо му бил раказал невероятни тайни за Цветан Цветанов, но по-късно всичко това се оказа абсолютен балон. Вероятно този балон е имал предвид прокурор Сарафов, смятайки, че нищо няма да излезе и този път.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 12108 |02.09.2012 Разузнаването да се саморазузнае. Прокуратурата е ясна . 157| 27131 |16.02.2012 Прокуратурата погна Дядо Николай, грозят го 3 г. затвор . 56| 24847 |02.07.2011 Алексей Петров, Любомир Павлов и Огнян Донев "на нож" срещу Бойко Борисов . 15| 17158 |11.05.2011 Скандал! ФБР и ДАНС подхващат „Арсенал”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads