Реклама / Ads
3| 11560 |01.12.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Членове на „Килърите“ отправят смъртни заплахи към разследващите

.
Няколко смъртни заплахи са отправили някои от членовете на бандата за мокри поръчки „Килърите “ към разследващите. Това разкриха пред Фрог нюз източници от вътрешното ведомство. Както Фрог първи съобщи ВКС е потвърдил най-тежките присъди- доживотен затвор без право на замяна за Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца.
 

Ако ни осъдят на доживотен затвор, ще ги убия, казал наскоро един от  бандитите. Думите му са вече приобщени към материали по  ново дело за отправена закана за убийство.  Заради плачевното състояние, в което се намира МВР, не е ясно дали ведомството  ще успее да опази живота на застрашените, коментират експерти по национална сигурност. 

 

Те смятат, че професионалният капацитет  на ведомството  стига най-много  до там дълго да се разследва вътрешна кражба на гориво, да речем.  Има данни, че осъдените ползват телефони в килиите си и чрез тях поддържат връзка с външния свят. Друг притеснителен момент е, че най-вероятно някои и от надзирателите им оказват подкрепа срещу съответно заплащане. Преди дни, както Фрог  писа, в софийския затвор се изсипали десетки тежко въоръжени барети заради Сумиста. Целта била да не вземе да духне. Щом разбрал, за безпрецедентната охрана, той не пожелал да излезе от кирията си и да отиде на дело, което води срещу журналист.

 

Делото „Килърите “ е показателно за отношението на държавата към разследващите. Хората, които реално стоят зад безпрецедентния успех, вече са махнати от местата им и без каквато и да е причина са натирени  в трета глуха. В същото време Петър Стоянов  започна да води срещу тях съдебни дела с искове между 50 и 100 000 лв.

 

Куриозното е, че магистрати от СГС  дори назначават експертизи, за да се установи как са се отразили разкритията на ченгетата върху  неговото психично състояние. В същото време има куп медицински документи, от които се вижда, че държавата полага изключителни грижи за здравословното състояние  на „Килърите “. Така например уж за лечение на зъб, Пешо Сумиста  ходи по 37 пъти на стоматолог.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8539 |30.11.2017 Само във Фрог: Язовири-убийци застрашават Плевен и Елин Пелин, институциите нехаят . 3| 9561 |29.11.2017 Проф. Л. Апостолов за Фрог: Шефът на БАН не е спуснал знамената си, не е с нас . 2| 5390 |29.11.2017 Само във Фрог: От военното министерство мълчат за случая с Ваня Рибчева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads