Реклама / Ads
4| 11115 |01.09.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Експерт фабрикува „фалшиви новини” за отвличане, медиите на КОЙ му пригласят

.
Експертът по национална сигурност Николай Радулов пробута фалшива новина, докато разсъждаваше в национален ефир за последното отвличане на Адриан Златков. Медите на политико-олигархичния кръг КОЙ започнаха да му пригласят, бълвайки неверни факти за тежкото престъпление.
 

Макар да няма и грам участие в разследването на похищението на дъщеричката на Евелин Банев-Брендо, Радулов се изказа толкова компетентно, сякаш всички секретни материали са минавали през него: "Спомняте си при отвличането на дъщерята на Брендо. Тогава не искаха пари, а той да си мълчи в едно дело. След като мина делото и той не каза нищо, дъщеря му беше освободена. Важно е просто да се изпълнят исканията на извършителите", каза Радулов. Разследващите признаха пред Фрог, че по време на комуникацията с престъпната банда, е ставало дума само и единствено за пари. Дори ден след похищението, бил поискан откупът. Нито за миг не е имало каквото й да е условие към Брендо, камо ли да мълчи за едно или друго. Поисканата сума от пострадалото семейство била баснословна, но в крайна сметка похитителите клекнали на малко под половин милион лева. Щом взели парите, те светкавично пуснали детето.

 

Опитът да се издевателства над семейството на Адриан Златков продължава с пълна сила и от медиите на КОЙ с новини, които нямат нищо общо с реалността. Като по команда "отгоре",  от вчера се лансира версията, че атаката на младия мъж е спретната от действащ висш полицай, който бил проверяван по времето на „Наглите”. Нещо повече, допълва се, че цялото похищение на Златков е извършено също от действащи ченгета. Фрог се свърза с представители на разследващия екип, които отрекоха категорично дори да се работи по подобна версия. „С такива новини се търси единствено сензация”, категорични са те. Припомняме, че по времето на „Наглите” беше уволнен служителят от ГДИН Йордан Костов. Тогава се твърдеше от ръководството на МВР в лицето на тогавашния министър Цветан Цветанов , че като инспектор в сектор за оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода, е нарушил етичните норми. Малко известно е, че докато ченгетата разследвали въпросната престъпна банда, бил проверен и цял сектор в ГДНП. Причината- служителите получили подаръци-компютри и сим-карти от застрахователна компания. Впоследствие се оказало, че те нямат нищо общо с похитителите.

 

Пред Фрог, разследващите, ангажирани с отвличането на Адриан Златков, уточниха, че престъплението е извършено за пари.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8142 |31.08.2017 Само във Фрог: Натискат съдии да подкрепят човек на Георги Колев за шеф на ВАС . 0| 4910 |31.08.2017 Психолог за Фрог: Студент беше отвлякъл сина на петролен бос . 1| 6509 |31.08.2017 Ангел Славчев за Фрог: МВР да се занимава с отвличанията, а не да връща децата в клас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads