Реклама / Ads
9| 18387 |17.01.2018 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: „Килърът“ Вълев се оплете за отношенията с убития Петър Христов, разкрива за връзката им с ГЕРБ

.
Георги Вълев и Петър Христов
Осъденият на доживотен затвор без право на замяна по делото „Килърите“ бизнесмен Георги Вълев си противоречи за отношенията, които е имал с убития наскоро великотърновски предприемач Петър Христов.
 

Това установи Фрог нюз, след като сравни две интервюта, които Вълев е дал през 2012 г. и през 2018 г. в сайта „Гласове“. В първият случай твърди, че са били конкуренти, но във вторият-отрича. Освен това затворникът разкрива твърде пикантни подробности за  връзките, които са имали  бизнесмените от Велико Търново с политиците от ГЕРБ.  

 

Ще цитираме думите му, както са посочени в интервюто. На въпрос за отношенията му с Петър Христов, през 2012 година той казва: „Петър Христов го познавам като едър бизнесмен от Велико Търново. Може да се каже, че в известна степен сме били конкуренти. Защото стопанисвани от мен обекти са били доста апетитни за него. Във Велико Търново, както и в Арбанаси едни от най-оборотните заведения са моя собственост, а неговите са в съседство.

 

След разстрела на Петър Христов, беше лансирана тезата, че покушението може да е дело на „Наглите“ или „Килърите“. По този повод Георги Вълев обяснява за Христов в друго интервю преди броени дни: Познавам го от около 25 години. Той е един от крупните бизнесмени във Велико Търново. И не само - той е бизнесмен от национален мащаб за разлика от мен. Аз се занимавах с бизнес на регионално ниво. Познаваме се много добре и винаги сме били в много добри отношения. Не мога да кажа, че сме били приятели, но отношенията ни винаги са били коректни. Никога не сме имали каквито и да е пререкания, конфликти, нито спорове за бизнес и за каквото и да е. Никога не сме били конкуренти, защото той не е в хотелиерския бизнес, а в млечната промишленост. В началото имаше охранителен бизнес, после нощни заведения, сега и за хранене. Аз нощни заведения нямам. Не сме били в пряка конкуренция, въпреки че имахме заведения в съседство, но неговото бе нощен клуб, а моето дневен ресторант. Колкото до отмъщението - не знам как да ви отговоря, защото няма за какво да му отмъщавам. Нямам информация той да е помагал за делото "Килърите". И тези, които го твърдят, не говорят с факти. Те трябва да кажат по какъв начин той е помагал.

 

Георги Вълев хвърля светлина и върху отношенията, които  той и Петър Христов са градили с ГЕРБ.

 

По този повод той разкрива:  Цветанов ние си го избрахме, той стана мандатоносител от нашия регион. Аз лично, всички мои служители, както и техните семейства гласувахме за ГЕРБ по мой личен пример и по собствена воля. Спонсорство също дадох, но не съм го предлагал аз, беше ми поискано. Обещаха и документ, но впоследствие се ослушаха и аз не нахалствах. След ареста ми обаче се отрекоха, излязоха с нарочна декларация, че нямат нищо общо и че не са получавали спонсорство от мен?! По време на предизборната кампания през 2009 г. съм ходил на среща със Симеон Дянков в "Интерхотел Велико Търново", дори бях седнал до него.

 

След победата бях поканен и присъствах на купона на „ГЕРБ и приятели” на терасата на "Интерхотел"-а, от който имам скъп спомен бутилка специална селекция вино „ГЕРБ”. Като изляза, смятам да го изпия със същите приятели, с които си го заслужихме.

 

Сигурно ще бъде най-горчивото вино в живота ми. Остава и песента „Горчиво вино” на Веселин Маринов да си поръчам на живо, за да бъде удоволствието пълно, ако не ме е забравил, естествено, понеже ми се пишеше дълги години голям приятел.

 

След победата на ГЕРБ големият нощен купон на активистите на партията от щаба се състоя лично с Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Петър Христов и брат му Димитър Манолов в клуба на Петър Христов в театъра във Велико Търново. Припомняме ви, че след показния разстрел на Петър Христов, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се разграничи от него, като каза, че не били толкова близки.  „Не съм се интересувал от дейността на Петър Христов, силно казано е, че сме приятели“.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 11866 |11.01.2018 Куриоз! Черния Роди лежи само 6 месеца за лидер на организирана група за убийства . 1| 8175 |10.01.2018 Само във Фрог: Един от „Килърите” търси пет цифрена сума в евро . 4| 21409 |09.01.2018 Само във Фрог: Петър Христов имал конфликт със застрахователен бос . 13| 24409 |05.01.2018 Екскомандос пред Фрог: Дадена е директива Росен да не се хваща жив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads