Реклама / Ads
9| 14449 |17.12.2019 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Началници притискат служители кога и как да вписват фирми в Търговския регистър

.
Началници в Агенцията по вписванията притискат служители кога, как и по какъв начин да вписват фирми в Търговския регистър. За това сигнализираха пред Фрог нюз служители от институцията. Те са категорични, че са подложени на психически тормоз, заради което във ведомството цари напрежение.
 

Те разказаха подробно за това как от високо ниво се оказва вмешателство при обработката на заявленията по вписване. По принцип за тази работа е изградена електронна система за случайно разпределение на заявленията. Целта е никой да не може да въздейства на служителите какви решения да взимат относно фирмите. Т. е да действат подобно на съдиите-без външен натиск и вмешателство, уточниха вътрешни хора. През миналата година бе направен опит да се разбие тази независима система на работа, като се написа Инструкция, даваща възможност на шефове да правят „методически указания“ на подчинените си. Те реагираха остро на това. Инструкцията тихомълком бе отменена след проверка на Инспектората на правосъдното министерство.


Наскоро, според служителите, били спуснати „нови вътрешни правила“, според които шефове от Агенцията по вписванията вече имат възможност да следят на кого какво заявление се е паднало да вписва. Нещо повече, един от началниците ходел по кабинетите да дава насоки за начина, по който трябва да стане дадено вписване. Служителите изразиха притеснение, че именно те слагат подписите си и носят отговорност, ако се правят вписвания на фирми против правилата или пък има неоснователен отказ. „Създава се възможност за корупция. Някой идва и си плаща на някого, за да може документите му да бъдат обработени против правилата“, уточниха източниците ни.


Припомняме ви, че за една година Търговският регистър се разтресе от два големи скандала. Първо, че спря да работи и няколко седмици в страната настана пълен хаос. И второ-след това ведомството си раздаде големи бонуси за „добре свършена работа“.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 10887 |07.11.2019 Само във Фрог: Полицейски шефове карали подчинените си да пишат фалшиви сигнали за купуване на гласове . 1| 8110 |06.11.2019 Само във Фрог: Кримки свиха парите за купуване на гласове за голяма партия в Плевен . 2| 11456 |30.10.2019 Само във Фрог: Жители на Своге сигнализират прокуратурата за предизборен натиск от местната власт . 1| 6604 |29.10.2019 Само във Фрог: Съмнения за умишлен палеж на депото за отпадъци на „Долни Богров“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads