Реклама / Ads
14| 20803 |02.05.2019 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Пращал ли е Гешев шефа на Апелативния спецсъд при съдията, осъдил Иванчева и Петрова?

.
Иван Гешев
Пращал ли е зам.-главният прокурор Иван Гешев шефа на Апелативния спецсъд Георги Ушев при съдията, който даде изненадващо тежките присъди на Десислава Иванчева и Биляна Петрова? Този въпрос шета като хлебарка из коридорите на съдебната палата, научи Фрог нюз от свои източници там.
 

Припомням ви, че съдия Иво Хинов прати бившата кметица на район „Младост“  Иванчева за 20 години в затвора, а заместничката й Биляна Петрова за 15 години за искан подкуп. Според запознати с взаимоотношенията между магистратите, Георги Ушев и Иван Гешев минавали за особено близки.

 

Твърди се, че след като третият подсъдим по делото-Петко Дюлгеров, сочен за посредник при предаване на подкупа, се отметна от показанията, дадени в досъдебното производство, Гешев и компания се притеснили, че двете обвинени жени може да бъдат напълно оправдани.  Според източниците ни, именно тогава при Хинов отишъл пратеника на държавното обвинение, уж да подразбере какви са намеренията му.  В кулоарите на съда усилено се коментира, че това бил Ушев. Какво се е случило на четири очи между двамата, обаче никой не знае. „Присъдата на Десислава Иванчева е на 15 километра встрани от правото“, коментира адвокат Емануил Йорданов веднага след като чу суровите наказания. Зам.-главният прокурор Иван Гешев с видимо облекчение пък обясни при една от многото обиколки по телевизиите, че ако имало оправдателни присъди, трябвало да се хвърлят оставки.





Апелативният спецсъд, ръководен от Ушев, последно нашумя с това, че шефът на ВКС Лозан Панов разпореди в края на миналата година да се извърши  проверка за наложените мерки за неотклонение именно на Иванчева и  Петрова.  Тогава първата съдебна инстанция на два пъти ги пускаше под домашен арест, но апелативният наказателен  спецсъд отменяше това решение, като разпореждаше двете жени да останат в ареста.

 

Точно в този период името на Георги Ушев изплува в публичното пространство като една от възможните кандидатури за бъдещ главен прокурор, наред с това на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, Иван Гешев, евродепутата от ГЕРБ Емил Раев и директора на НСлС Борислав Сарафов. Заради скандалите около „апартаментгет“ и „къщите за гости“,  въпросът кой ще седне в стола на  Сотир Цацаров  засега оставал отворен.   

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 18705 |30.04.2019 Само във Фрог: Ченгета в шок заради ”Вътрешна сигурност”, изненадващо върнаха пенсиониран шеф . 7| 16344 |22.04.2019 Само във Фрог: Плевенски ченгета опъват чадър над продажбата на нелегални цигари . 3| 9465 |22.04.2019 Само във Фрог: 11 бона е откупът, който баретата искал, предаването му станало през работно време . 14| 14484 |19.04.2019 Първо във Фрог: Задържаха двама от СОБТ заради искан откуп за краден джип „Мерцедес“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads