Реклама / Ads
45| 23569 |05.03.2015 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Сертов се страхува от братя Галеви, моли премиера за помощ

.
Петко Сертов е в опасност
Хора на Фрог в правителството потвърдиха, че разследвания от ФБР Петко Сертов е имал среща с премиера на България Бойко Борисов. На него бившият шеф на ДАНС е поискал от премиера да го назначи в някоя по-далечна държава посланик, консул или търговски представител, за да не го гръмнат. Хората, на които Сертов дължал пари заради "китайските " кораби, били братя Галеви, потвърдиха източници на Фрог от службите.
 
Дали министър-председателят ще помогне на Петко Сертов да спаси кожата си и какво е решението му, още не се знае. Но едва ли премиерът ще тръгне да го избавя  от тия, на които Сертов дължи пари, след като знае, че е разследван от ФБР за нарушение на американските закони за инвестиции.

Източниците на Фрог разкриха, че вътрешното разследване срещу Петко Сертов се бави заради опънатия над него предпазен чадър лично от главния прокурор Сотир Цацаров. Напомняме, че само преди време той грижливо съветваше   журналистите да не се ровят в душата на бившия шеф на ДАНС, изчезнал мистериозно и появил се по същия начин след месеци. Разбира се, чадърът над Сертов не е само заради това, че сестрата на един от партньорите му Генко Карабаджаков е окръжен прокурор на Бургас. Не само заради това...

В информация от преди няколко дни съобщихме, че с петте големи товарни кораба, правени в Китай с американска инвестиция, в което  имат пръст Сертов и компания, се пренася дрога. Сега нашите източници сочат , че те не са издължили полагащите се комисини на двама души от ъндарграуда изчезнали от България, които се търсят не само от българската полиция. Новината е, че ФБР може да използва точно тези хора като свидетели за нарушението на американските закони при строителството на «китайските» кораби за милиони. Според информация от службите тези хора са братя Галеви, които в момента са далеч от България. А изводът сам се налага – какъвто и ход да направи в момента Сертов, той няма да е печеливш. Затова мълчи!

Ще продължава да мълчи и след посещението на американския шеф на ФБР у нас Джеймс Коми. Той се  срещна с премиера Бойко Борисов и президента Росен Плевнелиев, разговаря  с главния прокурор Цацаров. Експерти твърдят, че една от темите на разтоворите е била точно тази за случая и прегрешенията на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. Такива големи шефове от САЩ не идват случайно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 38161 |24.02.2015 Само във Фрог: Потвърдено, ФБР разследва Сертов за кораби с дрога . 20| 15660 |10.02.2015 Само във Фрог: Разпечатка „Алфа” показва кой бърка незаконно в системите на службите . 15| 27871 |27.01.2015 Първо във Фрог: Подозират, че Веско Жеков е предал Черния Роди на МВР . 44| 27187 |20.01.2015 Само във Фрог: Сертов е разпитван в US-база в Лариса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads