Реклама / Ads
6| 12829 |07.06.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Шефът на „Килърите” Сумиста съди 8 съдии, двама от ВКС

.
Петър Стоянов-Сумиста
Лидерът на бандата за мокри поръчки „Килърите” Петър Стоянов-Сумиста заведе дела срещу 8 съдии. Двама от тях са от Върховния касационен съд. За правният абсурд разкриха пред Фрог нюз източници от Съдебната палата.
 

Повечето от исковете му към всеки магистрат са за 100 000 лв. Медията ни многократно алармира, че Сумиста, който до този момент има 19-годишна присъда, е завел десетки дело и срещу полицаи, прокурори, свидетели, разобличили престъпната дейност на безпощадната банда. Стоянов „не е пощадил” и съдебни заседатели, които са участвали в заседанията.

 

Петър Стоянов е предявил съдебни искове към магистратите от окръжния съд в Шумен Димчо Луков и София Радославова. Същата участ е споходила и колегите им от Варненския апелативен съд, които постановиха доживотна присъда без право на замяна за трима души от „Килърите”- Петър Стоянов, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца. Суровите наказания са за убийствата на Петър Лупов и Румен Рачев. Съдиите, срещу които е скочил Сумиста са Янко Янков, Светослава Колева-Ангелова и Ангелина Лазарова. Затворникът е предявял същите претенции и към шефа на апелативния съд Ваньо Аракелян за това, че е разрешил съдебните заседания да се провеждат в сграда към затвора, заради липсата на по-голяма зала в сградата на съда. Решението за преместването е взето заради големия интерес към процеса от страна на журналистите.

 

Интересно е, че Сумиста е „взел на прицел” и зам.-председателят на ВКС Павлина Панова. Тя също е ответник на Сумиста. Причината-Панова се е произнесла срещу искането на Петър Стоянов да му бъде възобновено делото, по което има влязла в сила 19-годишна присъда за участие в ОПГ за убийства, палежи, взривове и побоища на територията на цялата страна. Припомняме ви, че по това дело има решения на три съдебни инстанции.

Съдия Вероника Имова, отново от ВКС, също се е „обзавела” с дело, инициирано от Сумиста, по същата причина. Магистратите, за разлика от разследващите, са в по-добра ситуация, заради имунитета, който ползват. За това и част от делата срещу съдиите, са прекратени на първа инстанция. По тях предстои да се произнесат на следващите инстанции.

В същото време полицаи и свидетели срещу бандата са подложени на безпрецедентна гавра. Те хабят нерви, отделят голям финансов ресурс и време, за да се явяват по делата, заведени им от Сумиста. Куриозното е, че държавата по никакъв начин не защитава хората, намерили смелост да се изправят срещу престъпниците и да признаят за делата им в съдебната зала.  Оказва се, че  престъпникът не плаща задължителният процент от иска за гражданските дела, които завежда. Нещо повече-държавата дава пари от бюджета, за да покрива разходите му за адвокати. Повечето от тях възлизат над 2000 лв. за всяко дело. Парадоксът е, че народът плаща от собственият си джоб, за да може доказан престъпник да води дела срещу тези, които са го уличили и са доказали в съда на три инстанции, че престъпва закона. 

 

Любопитното е, че преди да бъде арестуван,  Петър Стоянов  е бил съветник в парламента към комисията за младежта и спорта. Той развивал дейността си в полза на партия "Атака".  Политическата формация му издала и карта, с която да влиза спокойно в Народното събрание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7121 |06.06.2017 Първо във Фрог: Васил Иванов получи медиен Оскар, записа се в Бюрото по труда . 1| 8200 |06.06.2017 Само във Фрог: Вижте защо арестуваха прокурор и служител на съдебна охрана в Плевен . 2| 7163 |06.06.2017 Абуаси пред Фрог: Тръмп изнудва Катар за пари
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads