Реклама / Ads
5| 10128 |16.03.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Сумиста от „Килърите” пробва да съди зам.-главния прокурор

.
Петър Стоянов-Сумиста
Осъденият на 19 години затвор Петър Стоянов-Сумиста от групата за мокри поръчки „Килърите” започна да върти процесуални хватки, за да забави съдебния процес срещу себе си. Той завел дело срещу зам.-главния прокурор Ася Петрова за причинени вреди, като наблюдаваща мегаделото, научи Фрог нюз от източници в Софийски градски съд.
 

Целта на Сумиста била на базата на предявения иск от 50 000 лв., да настоява за отвод на Ася Петрова, което и направи на последното съдебно заседание преди седмица във Варненския апелативен съд. Номерът му, обаче не мина и никой не се върза на номерата му. На пръв поглед цялата процедура изглежда като добре замислена от Сумиста. На 29 януари т. г. той подава сигнал за лъжесвидетелстване лично до Ася Петрова срещу един от важните свидетели по делото „Килърите” Боян Джамалов. Само пет дни по-късно Сумиста внася иск в СГС и срещу самата Петрова за това, че не е получил отговор на сигнала му до нея. Лидерът на „Килърите” не обръща внимание на един съществен факт, свързан с това, че Петрова няма правни основания да се произнесе по сигнала. По тази причина тя го изпраща в Шуменската районна прокуратура, която светкавично се заема да нищи.

 

След като СГС се запознава с подробностите около казуса, без колебание магистратите прекратяват иска на Петър Стоянов срещу Петрова като недопустим. Междувременно подсъдимият продължава да действа по предварително замислен план, като на последното заседание на апелативния съд в морската столица наистина иска отвод на зам.-главния прокурор от делото „Килърите”. Обосновава се със заведено срещу нея дело. Любопитното е, че малко по-късно Сумиста оттегля доброволно иска си. Дори не обжалва на втора инстанция отказа на СГС да допусне делото за разглеждане.

 

Припомняме ви, че ВКС вече окончателно се е произнесъл по част от обвиненията срещу Петър Стоянов-Сумиста. За тях той получи следните присъди: 15 години за ОПГ, 10 години за взрив на магазин в София, 10 години за палеж на магазин, още 10 години за палеж на друг магазин, 5 години за побой на Николай Паунов и 3 години за побой на адвокат Петър Лупов. Ако се приложи американското законодателство спрямо него, това означава, че Сумиста не би трябвало да напуска пандиза през следващите 53 години. У нас, обаче той ще лежи 19 години. Очаква се Варненският апелативен съд и ВКС да се произнесат относно доживотната му присъда за убийството на бизнесмена Румен Рачев и адвокат Петър Лупов.

 

Сумиста се прочу в България с цирковете, които разиграваше в съда и безбройните процедурните хватки. Още в началото на процеса започна да се оплаква от високо кръвно и да иска лекарска намеса. Малко по-късно се оказа, че предварително си причинява високите стойности на кръвното, като взима комбинация от определени медикаменти. Отделно от това Сумиста и защитниците му дадоха куп интервюта в определени медии, за да го изкарат жертва на политически заговор. В същото време разследващите и свидетелите бяха обругани по безпрецедентен начин. Преди около два месеца ви информирахме, че Сумиста е излизал 37 пъти от Варненския затвор, за да си лекува зъб. Оказа се, че в затворническото му досие липсват каквито и да е данни за посещение при стоматолог, което наведе разследващите на мисълта ,че затворникът би могъл да готви бягство. Случаят се проверява от полицията. Въпреки големите присъди, дадени до този момент и многобройните гафове, лидерът на „Килърите” продължава да върти схеми, чрез които пробва не само да забави процеса, но и да отмъсти на хората, тикнали го на топло заради множеството тежки престъпления.

 

Ето и присъдите на останалите членове на бандата:

 

Васил Костов-Кеца:

-10 години за участие в ОПГ

-3 години за незаконно оръжие

 

Янко Попов-Туцо:

-5 години за участие в ОПГ

 

Георги Вълев:

- 8 години за лихварство

- 4 години за побой в плевенско село

- 3 години за побой на Петър Лупров

- Конфискация на 97 хиляди евро и 16 хиляди лева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 26073 |14.03.2016 Разследване на Фрог: 30 здравеняци окупираха завод „Плевенски хляб“, собственикът му изчезна безследно . 4| 9178 |10.03.2016 Само във Фрог: Фирма за бързи кредити прецака дядо, дописвали документи без той да знае . 9| 12810 |08.03.2016 Разследване на Фрог: Таен запис разкрива натиск на олигарх върху земеделци . 8| 10137 |02.03.2016 Разследване на Фрог: Терорът върху земеделците в Перник продължава (Втора част)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads