Реклама / Ads
5| 13939 |09.08.2018 ЪNDERGROUND

Вижте кои са главорезите от престъпната група на Митьо Очите, предадоха боса си

.
Част от престъпната група на Очите
Апелативният специализиран съд започна заседанието по мярката за неотклонение на петимата от престъпната група на Митьо Очите, за която разследващи твърдят, че е рекетирала Южното Черноморие в продължение на години. На заседанието присъстват само четирима - Радослав Николов, по прякор Рачо, Венцислав Христов-Лавацата, Иван Пишиев и Иван Найденов.
 

Йордан Въчев-Ларша е подал лична молба, че не желае да участва в производството пред Апелативния съд, вместо него на заседанието за гледане на мерките им се явява адвокатът му Димитър Марковски, съобща още Флагман.бг

 

На 8 август в съда са постъпили нови материали и класифицирани материали, стана ясно в хода на заседанието.

 

Прокурорът от Апелативната специализирана прокуратура изнесе пледоария, в която посочи обвиненията срещу петимата от бургаския ъндърграунд. Съдът е установил, че са налице всички обстоятелства за най-тежката мярка за петимата задържани, за това сочат и всички доказателства.

 

Към групата са предявяват общи обвинение, а към някои от членовете и конкретни вторични престъпления – като рекет и изнудване.

 

Прокурорът обясни, че са се явили и разпитани анонимни и явни свидетели, извършени са експертизи, които структурата на престъпната група на Митьо Очите.

Свидетелите посочват, че Димитър Желязков – Очите е тарторът на групата, а Радослав Николов неговата дясна ръка. Вторият в йерархията е Венцислав Христов.

От разказите на свидетелите ставало ясно, че Николов и другият от бандата Иван Пишиев налагат монопол върху погребалния бизнес в Бургас, като придобиват погребални агенции и назначават техни хора да ги управляват.

 

С дилърите на наркотици се занимавал Венцислав – те се отчитали на него, той на Радослав, а Радослав на Очите. Палежите също преминавали през Радослав Николов, сочели разказите на свидетелите.

Иван Найденов получава обвинения за палеж.

 

Един от свидетелите по делото - жена, която има фирма в сферата на погребалния бизнес, разказва как е била заплашена, че ще бъде унищожена лично от Иван Въчев.

Според прокурора за всеки от петимата е опасен за обществото, налице е опасност от извършване на друго престъпление. Прокурорът изтъкна, че едни от групата са били осъждани, други реабилитирани.

 

В момента адвокатът на Иван Пишиев - Емил Милиев, изтъква мотивите си пред съда, че обвиняемият, който защитава няма доказателства да е опасен, свидетелските разкази срещу него не са доказани, има установен адрес и няма опасност да се укрие. Поради което иска различна мярка от задържане под стража.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 22975 |17.03.2018 Само във Фрог: 14 полицейски структури прикрили сигнали за тежки престъпления. Вижте кои са! . 6| 18456 |20.10.2017 Само във Фрог: Вижте справката, с която ДАНС предупредила Цацаров за къртица в прокуратурата . 8| 15192 |31.05.2017 Вижте мотивите на съдия Младенов да пусне Йожи от ”Наглите” на свобода . 0| 8693 |23.05.2017 Вижте момента на атаката в Манчестър (Видео)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads