Реклама / Ads
20| 8747 |01.03.2011 ПОЛИТИКА

100 хил. емигранти ще залеят България

.
Опитват се да наложат и у нас политическия ислям, редупреждава д-р Недим Генджев
 
След бунтовете в няколко африкански държави и в България зрее опасност да се създаде партия на политическия ислям, така както в Египет „Мюсюлмански братя” създадоха своя формация по модела на Ердоган в Турция. За това предупреждава лидерът на Висшия мюсюлмански духовен съвет д-р Недим Генджев. Според него проводник на такива идеи бил отхвърленият от съда главен мюфтия Мустафа Хаджи, който сега се опитвал отново да регистрира по съдебен път
вероизповеданието. Генджев припомни, че в предаването „Сеизмограф” Мустафа Хаджи е посочил, че политиката и ислямът вървят ръка за ръка. Забранената Мюсюлманска демократическа партия на братята Юзеирови била точно такъв опит, а провокацията се правила като репетиция преди действително създаване на партия от такъв тип, посочва духовникът. Той призовава прокуратурата да се самосезира и да не допуска съдът да узакони новия Устав на мюсюлманското вероизповедание, представлявано от Мустафа Хаджи. В него е вкаран нов член, според който всеки гражданин по света, изповядващ исляма, се числи към мюсюлманското вероизповедание в България.

„Подобна редакция е твърде опасна и дава възможност в страната да се внедрят крайни елементи предупреждава Недим Генджев. Той е категоричен, че остава последовател и защитник на сунитско ханифидския ислям, характерен за България, който разделя религия от политика. Генджев предупреждава още, че има опасност над 100 хил. емигранти от размирните африкански страни да залеят България. „С изявленията си външният министър Младенов и вътрешният Цветанов показват, че не разбират голямата заплаха за страната. Ние не сме против бедстващите братя мюсюлмани но покрай тях могат да проникнат опасни елементи. Кой ще изхранва тези хора у нас? Издръжката им ще е от и без това отънелия държавен бюджет. Турция и САЩ искат да ни направят гето на изслямизма Както навремето Костов спря косоварите, така трябва да се действа и сега. Борисов да се поучи от реакциите на Гърция, Италия и Испания”, казва мюсюлманският духовник. По религиозни канали той имал информация, че от 2005 г. с пари от Турция мюсюлмански фондации изкупуват сгради и терени, които може да се превърнат в бази за идващите емигранти.

Ставаме цел на терористите


България е законна цел на Ал Кайда и муджахидините. Тя се превърна в такава, защото изпраща войници в подкрепа на американските окупатори в Ирак и Афганистан. Там се води свещена война и всички врагове ще бъдат преследвани по целия свят, където и да се намират. Това заяви преди 4 месеца говорителят на джихадистката групировка “Асбат ал Ансар” шейх Абу Шариф. Той направи изявлението в лагера “Айн ал Хелуе” в Южен Ливан в присъствието на военния ръководител на групировката Хайсам Абделкарим ал Саади, известен още като Абу Тарик. Терористи, които се обучават в Йемен, са признали, че в плановете на различни групировки влиза взривяването на самолети, които летят над Балканите, включително и над България. Трябва да сме особено бдителни при сигнал, който идва от особено екстремистка организация като тази, предупреди шефът на разузнаването ген. Кирчо Киров. Заканата на “Асбат ал Ансар” съвпадна по време с изказванията на военния министър Аню Ангелов, че има вариант България да изпрати боен батальон от 700 души, който да участва в операции в Афганистан. В момента в размирната страна имаме малко повече от 500 души, които обаче са само с охранителни функции на летищата в Кабул и Кандахар. Външният министър Николай Младенов отхвърли възможността за преформулиране на мисията на българския военен контингент и на практика опроверга военния си колега. Двете ведомства обаче решиха да излязат с общо изявление, след като научиха за казаното от “Асбат ал Ансар”. (Виж долу.)
“Участието ни в различни мисии ни прави част от общите заплахи, каквито има не само към нас, но и към всички останали страни с военни контингенти зад граница.

Затова, въпреки че в момента не разполагаме с конкретна информация за пряка заплаха, трябва да се отнасяме с необходимата бдителност, когато има такива сигнали, които идват от подобни групировки, особено тази, която е сред най-екстремистките”, коментира ген. Кирчо Киров, шеф на Националната разузнавателна служба. „Асбат ал Ансар“ е салафитска джихадистка организация, която фигурира във всички възможни списъци с терористични групи. Тя е базирана в палестинския бежански лагер „Айн ал Хелуе“ в Южен Ливан. Лидер на групировката е Ахмед Абделкарим ал Саади, известен още като Абу Мухджин. Той обаче е в неизвестност от години и затова военно организацията в Ливан се ръководи от брат му Абу Тарик.

“Асбат ал Ансар” насърчава изпращането на муджахидини в Афганистан и Ирак за джихад срещу окупационните сили, водени от САЩ. По време на войната в Ирак хората на “Асбат” се коалираха с групировката “Таухид уа Джихад” на Абу Мусаб ал Заркауи - екзекуторите на двамата шофьори Георги Лазов и Ивайло Кепов. Самият Абу Мухджин пък бе обявен за заместник на Заркауи като лидер на “Ал Кайда” в Ирак.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 6849 |11.02.2011 Р. Петков: Вътрешният министър потапя ГЕРБ, но и България . 3| 6813 |05.02.2011 А. Пакурецу: Румъния и България заедно в Шенген . 106| 15147 |27.01.2011 Д-р Н. Михайлов: България е квази монархия на един човек . 17| 10324 |27.12.2010 Коледен подарък за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads