Реклама / Ads
131| 8641 |26.11.2011 ПОЛИТИКА

929 преизбраха Костов за лидер

.
Иван Костов
Иван Костов бе преизбран за лидер на ДСБ с 929 гласа „за“, 1 „против“ и 2-ма „въздържали се“. Светослав Малинов и Радан Кънев станаха негови заместници.
 

 
В националното ръководство влязоха 11 човека – Даниел Митов, Прошко Прошков, Петър Москов, Димитър Сяров от Сливен, Даниела Желязкова от Южен централен район, Димитър Бъчваров, Калин Янакиев и Екатерина Михайлова. Председател на вътрешнопартийния арбитраж стана Антония Романова.



Ние застанахме срещу ГЕРБ, защото управлява с парламентарно мнозинство, съставено от рекетирани и подкупени "независими депутати", защото премиерът Борисов скандално реабилитира Тодор Живков. Това каза по-рано днес лидерът на ДСБ Иван Костов в политическия си доклад по време на VIII-то Национално събрание на партията, цитиран от БГНЕС.

 

Костов изброи като причини за позицията на партията срещу ГЕРБ и това, че управляващите "върнаха страха от репресивния апарат, защото купуваха масово и смачкваха избирателите на последните избори".

 

Лидерът на тъмносините призова делегатите на Събранието, които го посрещнаха ставайки на крака и с бурни овации, да дадат своята оценка на политическата позиция на ДСБ за ГЕРБ и тя да залегне в резолюция.

 

В доклада си Костов посочи, че ДСБ са подкрепяли 14 месеца правителството на ГЕРБ след създаването му през 2009 г. Причините за тази подкрепа са обещанията, които дадоха сегашните управляващи -  да следват същите политики в предизборната си програма, обявената от тях разумна програма за борба с кризата, обещанията да намалят енергийната зависимост на страната и да спрат преговорите за "Южен поток" и "Белене", както и че ще отстранят и накажат корумпираните и престъпни политици на Тройната коалиция.

 

Костов обясни, че след лятото на 2010 г. е станало "ясно, че ГЕРБ не желае да извършва реформи", затова и ДСБ са се дистанцирали.


Лидерът на ДСБ посочи още, че ГЕРБ проявяват пълно нежелание "да бъдат наказани корумпираните и престъпни политици от Тройната коалиция". Той отбеляза и това, че "зависимостите на премиера Борисов замениха заварената мафия, че рекетът на управляващите замени корупцията".

 

Пред делегатите Костов призна, че като опозиция тъмносините не са успели да привлекат доверието на избирателите към себе си. Иван Костов изрази и недоволството си от разделението на ДСБ и СДС и отбеляза, че на него се дължат лошите резултати от изборите.


Лидерът на ДСБ предложи на дебат тезата, че Синята коалиция трябва да бъде подкрепена, "дори сега, след всички удари върху нея, да бъдем не тези, които рушат, а тези, които създават надежди на десницата".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 104| 6581 |25.11.2011 Иван Костов: Нямам амбиции за лидерския пост . 147| 11370 |07.11.2011 Костов разгада, че държавата се готви да излее милиарди в АЕЦ "Белене" . 95| 7020 |31.10.2011 Костов видя в изборите “извратен нагон към властта” . 59| 8553 |30.10.2011 Ив. Костов: Изборът не е лесен!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads