Реклама / Ads
0| 7447 |05.03.2022 ПОЛИТИКА

Атанас Атанасов: Правителството на Борисов обслужи плана на Путин за войната в Украйна

.
Атанас Атанасов Източник: БГНЕС
Когато Путин започна войната в Украйна се видя каква е причината да се прокара „Турски поток“ през България - за да се снабдяват приятелите на Путин в Сърбия и в Унгария с руски газ. Кой обслужи плана на Путин за войната в Украйна? Това е правителството на Борисов. Това каза пред Българската национална телевизия лидерът на ДСБ, съпредседател на Демократична България и зам.-председател на Народното събрание Атанас Атанасов. Според него по времето на бившия премиер Бойко Борисов службите били приспани.
 

„Прекараха тази тръба скоростно през България, платихме 3 милиарда лева от българския бюджет, за да обслужим руски интерес, на сръбска територия „Газпром“ плати газопровода, а на българска ние, за да обслужим плановете на Путин за нападение на Украйна“, заяви той. Атанасов подчерта, че вече 3 месеца не може да се намерят документите, свързани с газовата карта.

 

„Има оперативна информация, че в документацията, която придружава газовата карта, има данни затова че правителството на Борисов е поемало ангажименти към Русия да не толерира алтернативни газопроводи на „Газпром“ през България и това е причината 12 години да не може да се построи връзката с Гърция“, допълни лидерът на ДСБ.

 

„ДАНС по времето на Борисов се занимавал с това да прикрива далаверите на управляващите“, посочи Атанасов.

 

„Гешев и Борисов се пазят гръб в гръб, но това ще свърши“, убеден е той.

 

„Новото правителство и премиерът са млади хора, които нямат политически опит. Имам чувството, че ги пързалят от време на време“, призна Атанас Атанасов.

 

По думите му не може институции, които са призвани да се грижат за националната сигурност, да правят недопустими неща в полза на друга държава. Той определи като правилно действие обявяването на двама руски дипломати за персона нон-грата. Според него обаче трябвало да се започне от руския посланик Елеонора Митрофанова.

 

„Тази жена трябва да си отиде, защото не може да нарича българските институции натовски подлоги“, категоричен е Атанасов.

 

За събитията на Шипка и летящите снежни топки към премиера Кирил Петков, той коментира, че не може НСО да има вина за случилото се.

 

„Тези, които хвърляха снежните топки, са сподвижници на „Възраждане“, скрили се под шапката на парламентарно представената сила, но не трябва да се предприемат мерки. Премиерът Кирил Петков е бил предупреден, направил си е риска, но „Възраждане" се държи като пета колона на Русия“, смята Атанас Атанасов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 10345 |14.02.2022 Радев: Правителството трябва добре да знае с кого си има работа. Да не води борбата с корупцията само чрез социалните мрежи . 16| 7946 |07.02.2022 Правителството закъснява с преструктурирането на министерствата, с промени в закони и правилници . 9| 6613 |17.01.2022 Ген Атанасов: Оставката на Цацаров е ”бягане пред вятъра”, КПКОПИ само гонеше неудобните на Борисов . 40| 13396 |08.01.2022 Атанас Атанасов: Рашков и Янев трябва да разберат, че премиер е Кирил Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads