Реклама / Ads
36| 9190 |11.05.2020 ПОЛИТИКА

Атлантическият съвет протестира за просъветска пропаганда по БНТ

.
Протестно писмо до председателите на СЕМ , Комисията по културата и до Генералния директор на БНТ са изпратили от Атлантическия съвет на България по повод недопустима просъветска и комунистическа пропаганда в БНТ.
 

Вижте какво пише в писмото:

 

"Атлантическият съвет на България с дълбоко съжаление и загриженост констатира, че ефира на Българската национална телевизия недопустимо се използва за прокарване на просъветска и комунистическа пропаганда.

 

Повод за отправянето на това писмо към Вас е предаването „Денят започва с Георги Любенов" излъчено на 9 май 2020 г.

 

За пореден път водещият Георги Любенов, както и продуцентите и отговорните редактори на предаването, допуснаха по обществената телевизия да се излъчва нагла и арогантна просъветска и комунистическа пропаганда.

 

Девети май е празник на мира и обединението на Европа, това е празник на Европейския съюз, част от който е нашата страна. Девети май не е и не може да бъде ден за празнуване в България на победата на един престъпен тоталитарен режим над друг.

Недопустимо е по този въпрос в националната телевизия да се предлагат алтернативни мнения и то точно в Деня на Европа.

 

Недопустимо е да се лансират чрез националната медия глашатаи на комунистическото мракобесие, маскирани днес като „социалисти" или проруски националисти, които да пропагандират антиевропейските „опорни точки" на днешния кремълски режим, който вегетира върху откровени фалшификации на историята.

 

„Обективност и неутралност" не се постигат, ако историята се фалшифицира чрез изява на „друга гледна точка", която по същество е лъжа, манипулация, фалшива новина и гавра с историческите факти.

 

Да се води такава открита просъветска, антидемократична и по същество антибългарска пропаганда е недопустимо.

 

Не може лъжата да се плаща с пари на българските данъкоплатци.

Уважаеми дами и господа,

 

Призоваваме Ви да вземете отношение по въпроса и в рамките на дадените Ви от закона правомощия да предприемете всички необходими действия, за да не се повторят повече подобни антибългарски и антиевропейски прояви по БНТ.

 

Надяваме се, че българската общественост и ние като неправителствена организация, ще бъдем информирани за Вашата позиция и действия по този въпрос възможно най-скоро.

 

Към писмото е приложена специално изготвена по този повод Декларация на Атлантическия съвет на България, която е приета и подписана от Управителния му съвет на 10.05.2020 г.

 

Копие на това писмо и Декларацията на АСБ са изпратени за сведение до Президента, Председателя на 44-то Народно събрание и Премиера на Р България, както и до посланиците в България на съюзните държави от НАТО и ЕС и до българските медии.

 

С уважение,

Доц. д-р Момчил Дойчев

Димитрин Вичев

Съпредседатели на Атлантическия съвет на България"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6546 |24.04.2020 Позиция на общинските съветници от групата на ”БСП за България” в СОС . 30| 8271 |09.04.2020 Москва ще наказва със затвор премахването на паметници на съветските войници в чужбина . 15| 8860 |27.01.2020 Паси : Борисов да звънне на президента на Китай за съвет как да управлява . 3| 7006 |08.11.2019 Иво Христов: Макрон говори като президентски съветник на брейнсторминг, а не като държавник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads