Реклама / Ads
43| 5386 |13.02.2011 ПОЛИТИКА

Хр. Бисеров: Слаба демокрация, слаб контрол върху службите

.
Христо Бисеров
Само за 2 години прокуратурата се е превърнала в най-големия поръчител на СРС-та.
 

Христо Бисеров коментира в ефира на БНР въпроса за специалните разузнавателни средства .

В Комисията по СРС-та в НС ние постигнахме консесус, посочи Бисеров и каза, че са поканили министърът на вътрешните работи, министърът на правосъдието, прокуратурата на 22-ри на кръгла маса, където ще се посочи накъде вървим. Там консесусът трябва да бъде постигнат, предположи гостът.

Според Бисеров само за 2 години прокуратурата се е превърнала в най-големия поръчител на СРС-та, което не е правилно. Нещата са и в съдебната власт, а не само в изпълнителната власт, категорично заяви Бисеров. Службите винаги кантролират положението по СРС-тата, затова има паралелен ред, кайто е успореден на законния, констатира той.

Защо законът разрешава на разузнаването да провежда подслушване в България, а тя всъщност не работи вътре в страната, попита гостът. Слаба демокрация, слаб контрол върху службите, категоричен беше Бисеров.

Делян Пеевски се отцепи от ДПС и подкрепя ГЕРБ, защо? , попита водещата, но Бисеров отговори, че не споделя този анализ.

Преди повече от 10 години имаше взрив пред Труд, разкриха ги, но съдът ги оправда, припомни гостът предишна атака. Той не отговори на въпроса кой има изгода от взрива пред Галерия.

Frognwes.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 9917 |23.09.2008 Хамбургер Абендблат: Липса на контрол и голяма бедност в България . 0| 5938 |27.04.2007 Брюксел да засили контрола върху България и Румъния заради сериозната корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads