Реклама / Ads
2| 4236 |23.01.2017 ПОЛИТИКА

Ж. Бойчев: Три европрограми не са отворени, губим пари

.
Жельо Бойчев
Три европрограми изобщо не са стартирали, нормално е да се прогнозира, че губим евросредства. От БСП настояха, че никой от тях не е твърдял, че към момента има спиране на еврофондовете. ”Молбата ни към правителството на Борисов е да не спекулира”, заявиха на пресконференция в централата на партията.
 

Според депутата Жельо Бойчев фактите са следните: България има 12 от 45-те предварителни условия, залегнали в споразумението за партньорство, на база на което е програмата 2014-2020.

 

"Правителството на г-н Борисов много добре знае, тъй като то е отговорно за всички забележки и преговорния процес по тях, но към 31-ви декември това са фактите - как и по какъв начин ЕК ще приеме обяснението на българското правителство и какви ще са последиците - остава да видим", коментира Бойчев. Той настоя, че е факт, че три европейски програми въобще не са започнали.

 

"Ще помоля като казват, че лъжем да вземат и да извадят един подписан договор по оперативната програма за морско дело и рибарство. Там единственото, което имаме, че ръководството на програмата беше арестувано по времето на правителството на г-н Борисов", посочи Бойчев. Според него, 450 млн. лв. нямало да стигнат до българските предприемачи в този сектор.

 

Същото е и положението с програмите Фонд "Вътрешна сигурност", Фонд "Убежище и миграция" - над 220 млн. лв. Това е положението и с огромната програма "Околна среда", където заради незапочнатата водна реформа българските общини били най-големите потърпевши.

 

"Тези програми не са тръгнали, съвсем нормалното е да се направи изводът, че България ще загуби средства по тях. Това са нашите твърдения и ще помоля, когато ни оборват да го правят конкретно", каза Бойчев. Той обобщи, че според Министерство на финансите, на третата година от втория програмен период България е усвоила 7% от възможността за еврофинансиране.

 

БСП може да иска да управлява с подкрепата на българските граждани. От това как те ще ни подредят, ще зависи и как ще управляваме, коментира още Бойчев. Според него вчера Борисов и ръководството на ГЕРБ са си позволили арогантно поведение. "Обидите не могат да бъдат никакъв политически аргумент", изтъкна още Бойчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5551 |22.12.2016 Бойчев: За още скандални сделки и назначения Плевнелиев остави Борисов на власт . 8| 6688 |16.12.2016 Бойчев: Страх ги е от силен служебен кабинет на ген. Радев . 6| 5226 |09.06.2016 Жельо Бойчев: Оставка за Лазар Лазаров. АПИ на прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads