Реклама / Ads
23| 4489 |10.04.2023 ПОЛИТИКА

Бойко Ноев: Неоказването на подкрепа приближава войната и шанса орките от север да нападнат България

.
Източник: стопкадър, bTV
Неоказването на подкрепа приближава войната. Когато не предоставяме това, което можем, а ние можем много повече, това приближава войната и увеличава шанса орките от север да дойдат и да нападнат България.
 

Това каза в ефира на bTV бившият военен министър Бойко Ноев. Според него трябва да се обърне внимание на оценките в доклада за състоянието на българската армия. 

 

В това, което Си Ен Ен съобщи, няма нищо тайно - кабинетът от доста време казва, че полага усилия за опазване на българското въздушно пространство, особено след като предстои изтребителите МиГ да бъдат пенсионирани, допълни Ноев.

 

В съобщението на Министерството на отбраната не се отрича че са водени разговори. Чест им прави, че се правят опити да се реши въпросът, защото когато МИГ-овете бъдат пенсионирани, ще се задава въпросът защо е допуснато въздушното ни пространство да остане без охрана, заяви той.

 

За съжаление, въпросите за сигурността и отбраната се политизираха. Според мен президентът зае по-остра позиция и нарече тези, които искат да се помага на Украйна войнолюбци, когато те всъщност са за стигане до мир.

 

Това доведе до разправия и стигаме до сегашната ситуация, когато в сряда ще се събере новото Народно събрание. Трябва да престане тази игра на котка и мишка опитите да се угоди на част от избирателите, които по някаква причина са индоктринирани в полза на Путин. Трябва да им се обясни, че когато не предоставяме оръжия, това приближава войната до нашите земи и увеличава възможността орките от север да дойдат в нашите земи, посочи бившият военен министър.

 

Критиците на служебното правителство трябва да обърнат особено внимание на доклада на Министерството на отбраната - там има доста остри позиция спрямо Русия, каквито нито едно правителство досега не е заемало. Ние изцяло се солидаризираме с най-ревностните евроатлантици. Това е много хубаво и означава, че в България може да има консенсус по такива важни въпроси на националната сигурност, отбеляза Бойко Ноев.

 

Той коментира и очакванията от новото Народно събрание.

 

Борисов се надява, че може да нулира брояча на греховете. Не вярвам, че това ще му се удаде, много трудно ще се получи. Затова трябва да се оттегли. Той е дал много на България, но има и много за какво да му се търси отговорност. От другата страна има някои нереализирани държавници. Кирил Петков не може да уплътни ролята на държавник и внася допълнителен раздор в опитите за съставяне на правителство. Президентът трябва да помисли как могат да се търсят допирни точки, а не конфронтация. Нека във встъпителната си реч в сряда президентът да бъде умерен и да хвърли мостове, призова Ноев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 10188 |05.04.2023 Журналисти: Мехлемът ”Анти Бойко” на ПП вече не стига. Има един арест, който ГЕРБ няма да простят . 15| 4372 |27.03.2023 Бойко Ноев: Радев не е монарх, няма пълномощия да изразява суверенитета на държавата . 0| 5130 |08.10.2022 Терзийски от ПП: Няма да сме патерица или „златен пръст“ на Бойко Борисов . 0| 5895 |25.07.2022 Трифонов към Бойко Рашков: Аз съм мафиот, арестувайте ме поне за 24 часа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads