Реклама / Ads
21| 10588 |15.11.2023 ПОЛИТИКА

Божанков разсече опозицията: Искате оставки "от мазата", рупори на Русия говорят за хибридните атаки

.
Не ни отива да даваме съвети на опозицията, но колеги - олеквате. Всяка седмица внасяте вот на недоверие. Нищо не зависи от вас, не е зависело и няма да зависи. "Възраждане" имат първо място на местните избори, но отзад напред. Вие искате оставка "от мазата". При такова унижение на изборите, политически лидери подават оставки в други държави. Мотивите към вота на недоверие са написани на шега. Вносителите казват, че в последните години нараства тероризма - единствените групи, които не осъдиха терористичното нападение над Израел. Говорят за хибридните атаки, а знаем, че идват по руска линия. 
 

Това заяви от трибуната на Народното събрание депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков. 


"Съгласни сме с едно ваше изречение - началото на войната на Русия срещу Украйна. Най-сетне излязохте от опорката за военната операция и разбрахте на кого и срещу кого е войната", посочи Божанков. 


Според него вносителите на вота на недоверие си противоречат в редица параграфи към мотивите за вота: 


"Хем казвате, че българската отбрана се лишавала от способности, хем се насочвали огромни ресурси в нови способности. Явно не тези, които вие искате", обясни Божанков. 


"Другата опорка я знаем - опразниха складовете, дадоха оръжията, беззащитни сме. България инвестира в собствената си сигурност. Ако не продаваме тези оръжия на Украйна, ние ще си ги ползваме тук. Следващите ще сме ние, ако Путин не бъде спрян в Украйна", коментира още Божанков. 


"Вносителите казват и друго - българските предприятия се държали настрана. И това го казват от "Възраждане" - единствената партия, която застана на входа на българския завод "Арсенал" и се опитаха да го затворят, защото произвежда продукция, която не се харесва на Русия", категоричен бе депутатът. 


"Правителството отказвало да търси мирни решения. Това е все едно да потупате насилника, пребил жена си на пътя. Нито веднъж не потърсихте сметка и отговорност на Русия, не се обърнахте към посланик Митрофанова. Търсите мир, но от жертвата", заяви Божанков. 


"Казват - засилвал се скептицизма. Тези хора хвърлиха червена боя по сградата на Европа", припомни депутатът. 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 21600 |12.11.2023 Украйна към Путин: Прекъсваш ни електрозахранването, а ние поставяме на колене най-големия ти икономически двигател . 15| 5069 |12.11.2023 Заместник-генералния секретар на НАТО: България има ключова роля за поддържането на мира в Черно море . 5| 6926 |09.11.2023 Ще бръкне ли новият държавен бюджет в джоба ни? . 18| 12856 |09.11.2023 "Политико": "Лукойл Нефтохим" заобикаля ембаргото на ЕС за руски петролни продукти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads