Реклама / Ads
217| 14666 |28.11.2011 ПОЛИТИКА

Б. Борисов: Не искам да съм премиер на държава, в която народът се бунтува!

.
Б. Борисов
Изобщо да не си мислят, че с протести ще ме уплашат! Готов съм на предсрочни избори, нека дойдат Станишев, Доган и другите! Изобщо не ме притесняват стачките, отсече премиерът, според когото зърнопроизводителите искали да бутнат правителството.
 

Полицаите трябваше да стачкуват, когато Стефан Данаилов обясняваше в клиповете си преди изборите, че техният бюджет бил повече от този за култура, щях да им се радвам, ако по време на кампанията бяха протестирали, обяви по БТВ премиерът Б. Борисов, който предпочел да се появи на живо в студиото, отколкото по телефона. Нека те да кажат откъде да отрежем и точно кои да уволним в МВР, предложи той и каза, че е накарал Цветанов да ги покани на среща за това. Така Борисов коментира предстоящите протести на служителите в МВР.

При зърнопроизводителите положението е коренно различно и искрено вярвам, че те идват да ни подкрепят, каза премиерът. 450 милиона получаваха те, когато ние дойдохме на власт, а животновъдите и зеленчукопроизводителите - нищо. Средно на година с близо 450 млн повече даваме за сектор Земеделие. Сега само "зърнарите" получават милиард 260 милиона; даваме още на животновъди, тютюнопроизводители, зеленчукопроизводители - това са много пари - над 2 милиарди. А те искат все повече и повече. Те искат да съборят правителството, защото са получили с 50% повече пари ли, попита той и даде пример с гръцките производители.

Изобщо да не си мислят, че с протести ще ме уплашат, отсече премиерът. Ще си дам оставката и да дойдат Станишев, Доган  и другите, продължи той. И поясни, че светът върви към пропаст и въпросът е да не паднем в нея. Не искам да съм премиер в държава, в която народът се бунтува. На 30-ти ще съм на работа, ако те не искат, ще ни свалят, продължи той.

Истинското ми притеснение е, ако министър Московски не успее да се договори с кредиторите в Германия, изрази опасения премиерът по повод стачката в БДЖ. Тези хора прекрасно са знаели през годините, че тяхното предприятие е на държавна дотация; да са стачкували досега срещу начина на управление. Доброто управление е да разсрочим кредитите, да съкратим необходимото количество хора; няма да спираме линии, но ще намалим влакове, за да стане печелившо предприятието, изреди Борисов.

Получиха се няколко лекарски грешки, хвърлиха се върху лекарите хората, което не е правилно, коментира още Борисов и добави, че навсякъде, във всяка професия има риск от грешки. Имаме страхотни лекари, за съжаление някой път се случва грешка и аз не ги пожалих, каза той. Няма пътека, няма лекар, отсече той. Може ли на една бременна жена да кажеш да ходи да се разхожда по улиците. Казахме, че ще правим реформа и в спешната помощ, а те веднага казаха, че ще стачкуват. Но ще я направим, зарече се Борисов. И изрази надежда да има достатъчно време за реформите.

На Тристранката съм отстъпвал хиляди пъти, когато са били прави и е било възможно да се направи компромис, но сега, когато в цяла Европа всички държави, които са в дългови криза, тичат за заеми, ние имаме редкия шанс да се справим сами. България е финансово стабилна държава, с 3% дефицит, констатира той и напомни, че обществото с гласа си определя политиката на държавата.

Когато дойде следващият премиер през 2015-16 година, той ще каже: Благодаря на този, който е направил тези реформи!, обобщи настоящият премиер.

Той напомни, че има правителство на малцинството, което било лудост. Отцепниците от Атака не съм ги виждал, не ги познавам. За обвиненията на В. Сидеров, че стои зад разкола в Атака, Борисов каза, че народът им е взел гласовете. Мразя такива хора, които днес говорят едно, утре друго, добави премиерът, визирайки Сидеров. Аз много харесвам американските дипломати, каза още той. Не се интересувам от Атака, всеки да си гледа къщичката, препоръча Борисов и каза, че не е пъдар. И аз сигурно имам лични проблеми, но не съм се обърнал към друг да ми ги решава, не искам да ми се бъркат.

Няма да върна наградата Футболист на годината, ако ми я дадат, каза още Борисов и добави, че това не било като при художниците. Отборът на тигрите бил върха. По повод скандала със Стоичков, той каза, че никога не би му препоръчал да ходи в ПУ, но подчерта, че това е най-успелият българин.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 194| 6953 |05.11.2011 Бойко Борисов: Сами сме срещу БСП и ДПС . 10| 5415 |05.11.2011 Борисов: Народът даде вота си на ГЕРБ, не иска коалиции . 66| 7362 |01.11.2011 Борисов: В изборите губещ е Станишев, Първанов - победител . 59| 8443 |31.10.2011 Б. Борисов: Ако се бях кандидатирал за президент, щях да съм президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads