Реклама / Ads
150| 6028 |05.08.2011 ПОЛИТИКА

Борисов: Кабинетът работи на 100%

.
„Работете заедно, иначе ще ви е тежко”. С тези думи премиерът Бойко Борисов предупредил заместниците си в правителството, разкри той в сутрешния блок на Нова ТВ. Премиерът бе категоричен, че няма да допусне конфликт между вицепремиерите Симеон Дяанков и Цветан Цветанов. Коментарът му бе по подов твърдения в медиите, че двамата враждуват и не работят в екип.
 

Диалогът между вицепремиерите е много добър”, декларира министър – председателят.
Веднага и незабавно в момента, в който някой се обърне срещу свой колега, ще бъде наказан, каза Борисов пък по повод интригата между Дянков и Цветанов.

"Прекарвам 80% от времето си с Дянков, ежеминутно работя с него", каза още Борисов. Той заяви още, че вече правителството работи на 100 % ефективно, а министрите и зам.-министрите сработили екипите си, особено по еврофондовете.
Явно няма къде да ни намерят кусур и търсят лични дрязги. С изключение на жените на Дянков, Цветанов и на Вежди Рашидов, аз не познавам семействата на министрите. Това са строго избрани от мен професионали в дадените теми, ние нямаме нищо лично в отношенията”, каза още Борисов.

Борисов обясни и случая с отстранения от работа полицай от дирекция "Престъпления по пътищата" Константин Иванов. Той бе принуден да напусне системата след оказан натиск заради разкритията му за даренията в МВР.
„Това са спекулации. Всеки се опитва да се направи на герой в очите на хората. Ако има някакво нарушение в отстраняването, съм възложил на Цветанов да го провери”, обясни гостът.

Гостът на Нова ТВ не подмина и горещата тема с отнетия лиценз на "Лукойл".
Не искам нито да съм им адвокат, нито нападател, заяви Борисов по повод обвиненията, че "Лукойл" от две години не плаща корпоративен данък, което означава, че няма печалба. Като се сбият на улицата в село, всички тичат да бият по-слабия, коментира той. Премиерът отново припомни, че на времето Иван Костов е дал цялата рафинерия за приватизация от "Лукойл". Той разкри, че Алекперов се е извинил на България, а до края на годината измервателните уреди ще бъдат монтирани. Инвестициите на компанията били за около милиард евро, разказа от ефира Бойко Борисов за разговора си с шефа на "Лукойл".

Борисов разказа още, че се обадил на Валентин Златев по телефона: „Честитих му дъщеричката. Не беше много щастлив, но нашите отношения нямат голямо значение”. Министър-председателят коментира още, че е бил сигурен, че правителствота ще се справи и няма да има криза за горива. „Не е в интерес на "Лукойл" да воюва с държавата”, предупреди Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 86| 9481 |27.07.2011 Б. Борисов: Ще се оженя и ще се кандидатирам за президент . 84| 5718 |21.07.2011 Борисов: Оценката на Брюксел е “отличен” за гражданите . 107| 16756 |12.07.2011 Б. Борисов: Всичко си дойде на място – ДСБ, БСП и ДПС се събраха . 76| 6120 |01.07.2011 Борисов: Ако не беше ГЕРБ, държавата щеше да е под водата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads