Реклама / Ads
29| 6879 |25.10.2019 ПОЛИТИКА

Премиерът Б. Борисов: Лицемерно щеше да е, ако бяхме издигнали кандидат за главен прокурор

.
Премиерът Бойко Борисов
”Ако бяхме издигнали и друг кандидат за нов главен прокурор, освен Гешев, това щеше да е лицемерно. Обществото щеше ли да вярва на партиен кандидат?” Това заяви пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов.
 

Премиерът е категоричен, че не се намесва и няма да се намеси в съдебната система. Така той обоснова нежеланието на коментира избора на главен прокурор, който се състоя вчера на Пленум на Висшия съдебен съвет и аргументира отказа на правосъдния министър Данаил Кирилов да направи номинация. Съдиите си избират съдия, прокурорите - главен прокурор, каза Борисов.

 

"Преди тези избори с едни се разделихме, с други ще се разделя, защото са компрометирани. Сега беше много кратко времето между евроизборите и тези. Цветан Цветанов се надявам, че не пречи. Той напоследък обича да дава интервюта", каза той.

 

За думите на Цветанов, че ГЕРБ абдикира в някои райони в полза на ДПС, Борисов коментира: "И му скочи цялата партия за тази глупост. Защото в Кърджалийско Цвета Караянчева води истинска битка с ДПС. Делиормана се изпопребиха буквално между ГЕРБ и ДПС - в Разград, в Шумен, в Търговище, особено в Никола Козлево, в Дулово, Исперих. То е просто напрежение невероятно. Там други партии няма, там сме само ние с тях, там битката е страховита. Те сега са дует с Валери Симеонов.

 

Той бил казал, че пример за обвързаност между ГЕРБ и ДПС е ТЕЦ-Варна. Аз мога да кажа, че ТЕЦ-Варна е пример за обвързаност между тях. Питайте Министерството на енергетиката, има си правила и по тези правила се работи в ТЕЦ-Варна. А с варовика в Марицата да не би да няма обвързаност? Не можем да се оправим още с тях. Няма какво да коментирам. Аз не съм давал оценка на Валери Симеонов и неговата партия. Като напправят и те 20-30 процента, ще говорим. Отделяме им много време на Цветанов и Симеонов. Не мисля, че ще има разместване на управлението след изборите. Работим добре с всички. И със Сидеров работим добре. В този един месец не съм гледал какво правят той и останалите. Просто като дойдат избори, всички превключват на друга вълна", каза той.

 

Премиерът се поскара на водещите на въпрос за магистралите, но после ясно си повтори урока за напредъка в строителството на инфра-структурните проекти: "Ние нямаме такива майстори, които редят паветата. Едно време са били само затворници и трудоваци. В тая тоталитарна в кавички държава както говорят, няма кой да чукне павенцето с чукче", каза Борисов.

 

Ремонт вкъщи правите ли? Има ли случаи да сте недоволна? Предполага се, че този майстор вие лично сте си го избрали, не с конкурс. Предполага се, че му плащате колкото иска, е това е български майстор. Накрая отивам и той вместо така фугата, я е направил ей така фугата. И аз го питам "Защо бе майсторе?", разказа премиерът.

"Когато станах кмет, вие идвахте на работа по един коларски път в Нова телевизия. По Южната дъга бяха едни платна, къде беше Северната тангента, къде беше Западната", коментира Борисов и добави: "Сега да спра един месец от Младост до "Тракия", защото са избори. Хайде довечера да отидем заедно към 17-18 ч. да видим какво става край Горубляне. Аз всичко правя със сърце и душа."

 

Той похвали още старта на дейностите по пътя към Ботевград, както и тунел "Железница" на магистрала "Струма".

 

"Аз съм поел ангажимент да я докарам от двете страни на Кресна. И до края на другата година ще я докарам"

 

"Дали да не направим по-добре това, което ние предлагаме - през Кресна или това, което те продължават пред Брюксел да ни топят - да искат да качат планината и да я оскъпят с милиарди", коментира министър-председателят.

 

Премиерът Бойко Борисов коментира и дългогодишното управление на ГЕРБ: Нормално е да омръзнем. Но това е като своя жена или свой мъж - омръзне ти за момент, но после си викаш "По-добро от това няма". Може нещо за момент да ти се види по-русо, по -хубаво. Но след това? Леко, леко си се примъкваш вкъщи и си мълчиш.

 

Борисов заяви, че целта на ГЕРБ е на предстоящите избори "да докажем, че сме най-добрите".

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7003 |23.10.2019 Бойко Борисов: Не съм лицемер, грам не съм се месил за Гешев, аз щях да издигна Емил Радев . 16| 7855 |04.09.2019 Радев: Премиерът да се отчита ежемесечно пред НС, ако няма промяна, улицата ще помете статуквото . 26| 8319 |27.08.2019 Премиерът Борисов очаква подли кметски избори в София . 45| 13077 |26.08.2019 Премиерът: Пламен Георгиев е с няколко образования, хиляди награди, няколко езика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads