Реклама / Ads
6| 5833 |14.10.2016 ПОЛИТИКА

Борисов нападна реформаторите, плаши с промени в кабинета

.
Бойко Борисов
Няма друга конфигурация в момента, освен управлението на ГЕРБ. Другия вариант е подобен на типа ”Орешарски”. Ако някой си мисли от РБ и Патриотичния фронт, че ние ще подкрепяме техните идеи, а когато ние имаме проблем те ще се крият това няма да стане. От къде на къде Реформаторите сега ще се правят на опозиционна партия и не идват на работа. Това заяви премиерът Бойко Борисов в парламента.
 
Той пристигна спешно и видимо ядосан след провала на парламентарното заседание заради липса на кворум.

"Сега излиза, че ние се стремим едвали не към победа по нечестен начин", каза министър-председателят.
"Не може аз да се боря за пари от Брюксел, а някой да казва, че иска да ни пази държавата", категоричен беше Борисов.
Той призова всички партии да дойдат другата седмица на работа, за да се реши въпроса около изборите. "Останах много изненадан като чух как са се държали днес депутатите от коалицията. Те пред мен са много тихички", изтъкна премиерът.
"Нормалният ритъм в парламента го наруши БСП с тези плакати. С кое сме загробили България, като излезеш от тук се вижда, че ние само строим", избухна Борисов.

По-късно на брифинг той заплаши реформаторите с промени в кабинета.

"Или реформаторите ще дойдат и ще се държат като управляваща коалиционна партия, или довиждане. Ясно и точно. Повече с тях няма да се занимавам", заяви той. „От къде на къде реформаторите ще се правят на опозиция днес тук – 7 министри. Ние с Горанов и Бъчварова събрахме 223 млн. лева повече за учителите, а някои ще казват, че Данаил Кирилов е предложил квадратчето „Не подкрепям никого”. Абсолютна лъжа. Аз бях там. Това е 100% лъжа. Някой ще си има министри, заместник-министри, управляващи на моя гръб, а ГЕРБ само ще носи пасиви в парламента. Това няма да го допусна по никакъв начин вече”, добави Борисов. По думите му парламентарната група на ГЕРБ е поискала конфигурацията на правителството да бъде преформатирана. По отношение на Реформаторския блок министър-председателят заяви: „Откъде накъде те ще ми лицемерят на Министерски съвет и дума няма да казват, а техните депутати ще се правят на опозиция? С кое ГЕРБ го заслужава това?”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4550 |13.10.2016 Борисов: Да се плати на миньорите или отнемаме концесията . 0| 4216 |12.10.2016 Борисов проводил писмо до Юнкер, благодари му . 1| 5647 |11.10.2016 Борисов бесен: Нямам връзка с новия ректор на Медицинския университет!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads