Реклама / Ads
94| 8925 |26.12.2010 ПОЛИТИКА

Борисов: Падащите рейтинги са като остаряването, искаме втори мандат

.
Бойко Борисов
"Призове и магистрали" изтегли от баницата с късмети премиерът Борисов. С 365 мъдрости, събрани в книга го дари Станция Нова. Първата от тях гласи: Спестявай сълзите на децата си, за да могат на гроба ти да ги леят!
 

Не съм проект на Държавна сигурност, както твърди Татяна Дончева, нито пък някога съм бил преподавател на репресивния апарат, за какъвто ме обявява президентът Георги Първанов. Тези митове обори в предаването “Рулетка” по Нова телевизия министър-председателят Бойко Борисов.

За да бъда точен, на Георги Първанов ще кажа, че по-скоро съм бил репресивен апарат, защото докато тренирах карате, което не влизаше в програмата на факултета по “Противо-пожарна отбрана” в Симеоново, отборът, който създадохме, наистина беше най-добрият в школата. А що се отнася до моята харизма, за нея заслуга имат само Бог, мама и татко, никой друг, обясни Борисов.

Той не отрече, че въпреки кофликтите между него и Първанов, те са единствените политически играчи в този момент. Фактът, че Костов е в политика вече 20 години, но не получава одобрението на хора, е показателен, че у нас няма силна дясна политическа формация. Ако ДСБ и СДС се ползваха с доверието на българите, няма никакъв проблем да се направи силно дясно правителство, но такава алтернатива в момента не виждам, коментира премиерът.

Що се отнася до последните атаки срещу министър Цветан Цветанов, Борисов бе категоричен: „Цветанов е голям човек и съзнава, когато греши. Говорили сме и по темата със случая в Горна Оряховица, и когато го нападнаха за прословутите имоти, че е добре за тези неща да се говори от трибуната на парламента. Така че и в двата случая мисля, че той постъпи почтено и честно, излезе и обясни това, което е казал, защо е искал да го каже, защо го е казал. И аз мисля, че всеки, ,който, когато са вървели тези СРС-та, е чул подобен диалог, като реакция щеше да реагира по същия начин. Разбира се, всичко свързано с него и с правителството се преекспонира в много пъти, защото това е много удобно да се атакува някого. Има ли слабо място или слаб изказ, или слабо действие, атаката е зверска от всички, за да могат да изпъкнат, това е ясно”.

Затова критиките към кабинета, които отправят и лидерът на ДСБ, и други представители на опозицията, той приема като нещо нормално, защото е убеден, че това, което прави правителството на ГЕРБ днес е било проспано през последните 20 години. Борисов подчерта, че още от първия ден на управлението им са били увеличени с 900 млн.лв. пенсиите и то в условие на финансова криза и дупка в бюджета от над 1 млрд.лв., завещана им от правителството на Сергей Станишев. Той отново изтъкна последователността им в реализирането на инфраструктурните проекти, пенсионната реформа и реформата в здравеопазването, която макар и закъсняла, се надява българите да почувстват още през първата половина на 2011 година. Като известна заслуга на кабинета Борисов похвали и либералната данъчна политика, която според него е балсам за развитието на бизнеса. 

Премиерът съзнава добре, че подкрепата за правителството се срива, но се опитва  да приеме този факт с мъдрост, като се надява, че ако загубят доверието на хората, след тях ще дойдат по-добри. Въпреки това, ГЕРБ прави заявка за втори мандат, защото смята, че това, което те са започнали – трябва да бъде довършено.

Българинът е казал: Посей дърво, направи къща, създай дете.” Това се опитва да направи и нашето правителство – да оставим нещо след себе си. А иначе какво значи рейтингът пада, това е като да кажем, че остаряваме. Дай боже наистина да остареем, размишлява премиерът. Борисов обаче е категоричен, че ГЕРБ е дясно-центристка партия, която и занапред ще споделя християн-демократическите ценности.

От празничната баница министър-председателят изтегли три късмета - “за щастие”. Само един от тях обаче го зарадва - 2011 за теб е пълна с изненади, очакват те много призове и магистрали.

В края на интервюто водещата Люба Кулезич му поднесе специален подарък от екипа на “Рулетка” и Станция Нова – Книга с 365 мъдрости. Първата от тях бе: "Спестявай сълзите на децата си, за да могат на гроба ти да ги леят!”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 9574 |12.12.2010 Б. Борисов: Трябва стрес! Да знаят, че са наблюдавани! . 76| 7723 |08.12.2010 Борисов: Да, нещата отиват на зле, но за Първанов... . 113| 7100 |07.12.2010 Б. Борисов: Сините си изсмукват скандали от пръстчетата . 127| 10650 |01.12.2010 Б. Борисов: К. Илиева ме лъжеше, че има тумор, пък то бебе!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads