Реклама / Ads
34| 6713 |21.09.2011 ПОЛИТИКА

Цв. Цветанов: Избори се печелят не в кампанията, а през цялото време

.
Цв. Цветанов
Днес реално сдавам длъжността. Екипът, който работи с мен през последните две години во главе със зам. министър Веселин Вучков, ще ме замести по време на изборите. Премиерът не ми се е карал за изпуснатата реплика, каза Цветанов.
 

Днес реално сдавам длъжността за около месец, няма да влизам в МВР, за да не възникнат определени спекулации през кампанията, обяви по БНТ вицепремиерът Цв. Цветанов. Така той се разбрал с премиера. Отпуската му щяла да бъде свързана с много обиколки, ГЕРБ щяла да поеме транспортните разходи. Екипът, който работи с Цветанов през последните две години во главе със зам. министър Веселин Вучков, щял да го замести.

Медиите и общественият сектор създадоха един много полезен дебат, свързан с манипулациите около настоящите избори, каза вицепремиерът. Той разказа, че освен тези сигнали, постъпвали и други, като напр. на предоставяне на лични данни на пълнолетни ученици от техен учител. Основен акцент бил насочен и към рисковите сфери на престъпността, които се използвали, за да се приведат максимално в известност и да им се попречи да манипулират изборите.

По повод думите на Ив. Костов, че има две злокобни фигури Цветанов и Фидосова, Цветанов каза, че когато една партия е изключително слаба и няма необходимия организационен потенциал, това били нормални приказки. В предизборния щаб на ГЕРБ вече било по-спокойно след регистрациите - на 264 кмета. Нека Костов каже какво те са регистрирали. Ние създадохме партията от 2007 г. и провеждаме реален политически живот с мероприятия всяка седмица. Избори се печелят, не когато започва кампанията, а през цялото време, напомни Цветанов думите на Борисов. Досега винаги всеки един от министрите участвал в политическия живот на формацията, която го е избрала.

Цветанов отново повтори, че е изпуснал репликата около т.нар. корупционен скандал в определен контекст, но е сгрешил. Тези, които го раздухаха, така ще водят кампанията, предвиди той и добави, че премиерът нищо не му бил казал по този повод.

През последните години стигнахме до смесените райони, където освен ДПС никой не можеше да стигне, там живеят много трудолюбиви и стойностни хора, но подлагани на страх, добави Цветанов.

Темата за отношението на Холандия към членството ни в Шенген вицепремиерът каза, че критериите от наша страна технически са покрити, но за него били важни мотивите, а това е вътрешнополитически проблем на Холандия. Да се търси консенсус и да се води дебат, поиска вътрешният министър.

Накрая министърът отказа да коментира темата за бюджета във връзка с думите на Дянков, че ще се дръпнат пари от сектор Сигурност, за да се дадат заа социални дейности. Темата била дискусионна, но не за  телевизионни студиа, във формат министри, след което премиерът щял да покаже насоката.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6614 |15.09.2011 Цветанов: За разлика от Станишев Плевнелиев има стаж и биография . 46| 6137 |08.09.2011 Цветанов: Все по-близо сме до Шенген . 5| 5287 |08.09.2011 Изборите оспорвани, но за второто място . 64| 7457 |07.09.2011 Ив. Костов: Изборите - покер със скрити карти!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads