Реклама / Ads
1| 4434 |20.02.2017 ПОЛИТИКА

Борисов: Служебното правителство да прати еврокомисар

.
Бойко Борисов
ГЕРБ определиха като несериозно искането на БСП служебното правителство да направи ревизия на емитирания дълг. Лидерът на партията Бойко Борисов заяви, че няма как служебният финансов министър Кирил Ананиев да прави ревизия на нещо, в което и той е участвал в качеството си на заместник на Владислав Горанов.
 

Борисов каза още, че според него служебното правителство трябва да номинира нов еврокомисар. От ГЕРБ днес проведоха среща с КНСБ, на която обсъдиха предизборната програма на партията и вижданията на синдиката.

 ГЕРБ заявиха, че ако искането на лидера на БСП Корнелия Нинова за ревизия на дълга бъде изпълнено, тогава Кирил Ананиев ще трябва да проверява сам себе си.

"Това са несериозни работи сега, защо пушилката, която вдигат всеки ден трябва да се коментира? Ако не са харесвали политиката на Горанов във финансите и трябва ревизия, нейният кабинет, защото това е кабинет на БСП, не трябва да слагат този министър, да го уволнят днес, за да дойде този, който ще го направи като ревизия, къде е логиката? Все едно утре Горанов да ми прави ревизия на мен. Парите са във фискалния резерв - те са там. С другите сме разплатили дългове и дефицита. Това не са зарзават, ябълки, да ги скриеш в килера", каза Борисов, цитиран от БНТ.

 

Бившият финансов министър пък посочи, че отговорите за дълга са в отчетите за изпълнение на бюджета.

 

    Владислав Горанов обясни: "Не си губете времето, другарко Нинова! За това къде са парите - парите са в БНБ и всеки може да го провери". Лидерът на ГЕРБ днес поиска обяснение от военния министър за взетото в Брюксел решение за увеличаване на присъствието на НАТО в Черно море, което той като премиер е забавил.

 

Борисов допълни:  "Трудно тогава отстоях това решение, но считам, че за България е по-правилно. Ние сега сме поставени в много деликатна ситуация и вече сме цел, ние сме участници във всичко това. Моята мечта беше да има платноходки, лодки, тръба за газ. Козируваха в Брюксел преди 3-4 дена и в същото време казват, че аз съм бил послушкото. Коментарите са защо първата дама имала охрана. Ами тя ако няма, кой да има? Нормално е президентът като си води своите отговорни срещи, да е сигурен къде е жена му. За нейната сигурност имам предвид".

 

ГЕРБ днес регистрираха кандидатдепутатските си листи на много места в страната. Една от изненадите е, че в Плевен бившият парламентарен шеф Цецка Цачева отстъпва първото място на Ивайло Московски. Цачева посочи, че може да предаде натрупания опит на по-младите си колеги.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5406 |10.02.2017 Корнелия Нинова пита Борисов: Кой носи отговорността за спрените пари? . 3| 5109 |30.01.2017 Радев: Следващото правителство да излъчи представител в ЕК . 5| 5001 |30.01.2017 Инджова: Служебното правителство е угодно на всички партии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads