Реклама / Ads
181| 11241 |12.03.2012 ПОЛИТИКА

Б. Борисов: Заклевам се, да пукна, ако парите от лекарства са отивали в черна каса на ГЕРБ!

.
Б. Борисов
Не повече от 20% бихме взели от Сребърния фонд. Финансистите умували сега върху няколки възможности. Парите на Сребърния фонд стоели като неприкосновен резерв, но на най-ниска лихва. Здравният министър ще си отиде, ако не влезе в час.
 

Още откогато сме дошли на власт, плащаме по-високи пенсии, предишните са заложили този капан, тази финансова бомба, за да гръмнем още първата година и те пак да се върнат, напомни премиерът Б. Борисов по БТВ. Той изреди сумарно и другите дългове на тройната коалиция, които сега ГЕРБ плаща. 2013-а е ключова година, защото в началото й идват падежите от дълговете, натрупани в предишните години. Това е все едно баща ти да е оставил заем от 4 милиарда. Затова финансистите умуват сега върху няколки възможности, вкл. и вземане на 10-20 % от Сребърния фонд, парите на който стоели като неприкосновен резерв, но на най-ниска лихва. Можело да се пробва и да се види колко доходност ще даде той. Но не повече от 20%, акцентира той. Въпросът бил чисто финансов кое е по-изгодно за държавата.

Заем винаги можем да изтеглим, каза Борисов, но заяви, че трета година това не става и опитваме да се справим със собствени резерви. Аз съм оптимист, в пъти по-добре усвояваме еврофондовете, каза той.

Няма как да знам за бонусите, министърът е прекият ръководител, той си подписва всичко от А до Я, изясни премиерът. Преди Нова година на МС той предупредил изрично да няма раздаване на бонуси и тогава всички казали, че не са в бордове. В момента, в който проблемът излязъл наяве, Борисов отново ги събрал и ги накарал да връщат. Да ги върнат и другите, и г-н Доган като мандатоносител да си върне хонорара, призова отново Борисов.

Здравният министър ще си отиде, ако не влезе в час, каза още премиерът. Две са му вините - върви след събитията и оставя някой друг да вади горещите картофи, коментира той. Гергана Павлова ли е по-силна от мен, как я уволних за 1 секудна, попита премиерът. Заклевам се, да пукна, ако тези пари са отивали в черна каса на ГЕРБ, прекръсти се Борисов. Най-тежки били оценките за здравния министър от страна на депутатите на ГЕРБ, другите министри имали добри оценки, а премиера не го оценявали, защото този път били по-хитри.

ГЕРБ дойде на власт, за да бъдем различни и лоялни. Те знаят, че когато разбера за гафове, ще стане лошо за тях, отсъди премиерът. По времето на министър Петков били давани най-много пари за МВР, не при Цветанов, заяви той.

За лидерската борба в БСП Борисов коментира, че е предвидил какво ще се случи между Първанов и Станишев още докато Първанов е бил президент. Нямам предпочитания, това си е работа на БСП, но и на двамата искам да кажа, че се забавлявам искрено, когато говорят, че са против коалиция с ГЕРБ, защото никой никога не им е предлагал. Сами си носим тежестите на кризата в най-тежкото време за света, когато съседите ни фалираха, а само войната е по-лошо. Надявам се отново да имаме възможност да управляваме сами. Най-близо до нас са Синята коалиция, Яне Янев, формацията на Кунева, изреди премиерът.

Възхищавам се на Станишев за умелия начин, по който запушва устите на медиите, коментира още премиерът. Станишев да си направи своите разследвания и да ми се извини за думите, че ГЕРБ стои зад този скандал. Ние не го инспирираме, защото скандалите са в ущърб на България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 104| 20589 |21.02.2012 Б. Борисов: Гергана Павлова трябваше да даде обяснения за лекарствата, не аз! . 114| 15293 |05.02.2012 Борисов: Повече от 1 г. Първанов се правеше на президент, а тухла върху тухла не е сложил . 124| 6492 |03.02.2012 Б. Борисов: Първанов никога не е бил независим президент . 114| 6235 |26.01.2012 Борисов: Цветанов трябваше да вземе някои глави в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads